fbpx Høies sykehuskart er klart Hopp til hovedinnhold

Høies sykehuskart er klart

Helseminister Bent Høie utenfor Stortinget

I dagens foretaksmøte om akuttsykehus erklærte helseminister Bent Høie at nedleggelsesspøkelset er borte.

– Vi skal ikke legge ned de små akuttsykehusene, men bevare og videreutvikle dem. Nå er sykehusstrukturen lagt. Det skaper en forutsigbarhet for sykehusene, som nå kan videreutvikle seg i trygghet for at det er behov for dem i fremtiden, sier Bent Høie i en pressemelding.

(se grafisk kart lenger nede i saken)

Her er endringene

På foretaksmøtet 24. april vedtok helse- og omsorgsministeren – i tråd med styrebehandlingen i Helse Nord og Helse Vest – endringer i den akuttkirurgiske virksomheten ved Universitetssykehuset Nord-Norge (UNN) Narvik og ved Odda sykehus.

  • Sykehuset i Narvik vil bli videreført som akuttsykehus med kirurgisk vurderings- og stabiliseringskompetanse, traumemottak og fødeavdeling. Sykehuset vil ha et ortopedisk døgntilbud for planlagte operasjoner, i tillegg til urologisk og gastrokirurgisk dag- og poliklinisk tilbud.
  • Odda sykehus blir videreført som akuttsykehus med akuttfunksjon i indremedisin, radiologiske tjenester, laboratorietjenester, planlagt kirurgi, anestesilege i døgnvakt og skadepoliklinikk.
  • Flekkefjord sykehus skal beholde den akuttkirurgiske beredskapen de har i dag.

(Klikk på kartet for å få det opp i eget vindu)

Grafikk over sykehus-norge

Spøkelset er borte

– I minst 20 år har mange sykehus levd med et nedleggingsspøkelse hengende over seg. Den uroen har regjeringen fjernet gjennom Nasjonal helse- og sykehusplan. Nå er fremtidens sykehuskart tegnet, med 51 store og mindre sykehus spredd over hele landet, sier helse- og omsorgsminister Bent Høie.

Sykehusene må samarbeide tettere

Bent Høie sier at sykehus må samarbeide terre og at store sykehus må overlate oppgaver til mindre sykehus for å utnytte felles kapasitet og kompetanse. 

Helseministeren krever at akuttsykehusene skal ha et tilbud som ivaretar lokale behov og de vanlige akutte tilstander som pustebesvær, hjertesykdommer og akutte infeksjoner.

– Alle akuttsykehus skal ha tilbud om planlagt kirurgi, beredskap for kirurgisk vurdering og stabilisering, og håndtering av akutte hendelser. God kompetanse i akuttmottakene vil være avgjørende for et trygt og godt akuttilbud, står det i pressemeldingen.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse