fbpx Nei, Robert Eriksson! Hopp til hovedinnhold

Nei, Robert Eriksson!

Vi ønsker ingen ny Arbeidsmiljølov. Den er fleksibel nok. Mer enn nok.

Som tillitsvalgt for nesten 1 300 sykepleiere i Helse Nord-Trøndelag og 30 års erfaring fra turnusarbeid har jeg ingen ønsker om å utvide fleksibiliteten i Arbeidsmiljøloven. Den er fleksibel nok. Mer enn nok.

Arbeidsmiljøloven er en av de lovene som virker direkte inn på hverdagen til de ansatte. Den bestemmer hvor lang arbeidshverdagen din kan være og under hvilke forhold du skal jobbe. Eriksen mener vi skal jobbe mer overtid, mer i helgene og færre skal ha fast jobb. Robert Eriksson forteller om at han har møtt utallige folk som synes at Arbeidsmiljøloven står i veien for deres frihet til å jobbe når og hvor mye de vil. Etter over 30 år i turnus og mange år som TV har jeg ikke møtt noen. Og jeg har jobbet i turnus, vært med på å godkjenne turnuser som ansatte skal jobbe i og vært med på å forhandlet frem avtaler som skal være gode for ansatte samtidig dekke arbeidsgivers behov for fleksibilitet. Jeg har møtt noen ledere som gjerne skulle ha hatt mer fleksibilitet fordi arbeidsoppgavene er større enn ressursene de rår over. Men de aller fleste lederne setter pris på at det finnes rammer som gjør at ansatte holder lengre i jobben de er ansatt i.

Friheten til å jobbe når du vil glir fort over til å jobbe når arbeidsgiver vil at du skal jobbe. Deltidsansatte som er avhengig at å jobbe hel stilling, merker dette godt. Aldri si nei til en vakt selv om du er sliten – for da er det sikkert ikke du blir oppringt neste gang. Aldri kunne planlegge fritiden din for kanskje ringes det om ekstravakt. Gå på nattevakt etter å ha blitt oppringt en time før fordi du ikke kan si nei selv om du er egentlig for sliten.

Nei, Robert. Vi ansatte er mer enn nok fleksibel! Bruk din politiske innflytelse til å gjøre noe med deltidsproblematikken i stedet for å skape flere midlertidige ansatte. For de står virkelig med lua i handa og er fleksibel så det går utover både helsa og familie.

( Høringsfrist midlertidig ansettelse er 25. september, resten av forslagene har høringsfrist 9. oktober).

Les: Arbeidsministeren provoserer

Les: Hovedtillitsvalgt Kenneth Sandmo Grip Modernisering

Les: Svar fra Spekter Feilinformasjon fra NSF-tillitsvalgt

Les: Vi har en moderne arbeidsmiljølov!

Les: Lytt til ALLE sykepleiere, herr statsråd!

Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse