fbpx Vi er tydelige modige og stolte! Hopp til hovedinnhold

Vi er tydelige modige og stolte!

STREIKEBLOGG: Streik er ikke en løsning vi ønsker, men er et uttrykk for at vi nå må komme videre i prosessen om likelønn. Vi satt ved forhandlingsbordet, men ble ikke møtt med bedre vilkår for å oppnå likelønn, skriver Inger S. Bränvall.

  Vi kan ikke lenger sitte å se på en lønnskamp, der det å være i et yrke dominert av kvinner skal bestemme at vi er berettiget til mindre lønn.

Det å ta en høyskoleutdanning, og ha det ansvaret vi har må kunne betales med en lønning som er i tråd med samfunnsutviklingen. Og som ikke gir forskjellsbehandling på grunnlag av kjønn. Det er ikke en kamp for å bevise at vi er viktigere enn andre yrkesgrupper, men et slag som må vinnes for å bla rekrutere, beholde og forsvarliggjøre sykepleiertjenesten i Norge.

Vi må nå ”kjempe” for oss selv og de som forhåpentligvis skal være sykepleiere etter oss. Vi må nå være med på å skrive historie, en historie som faktisk kan være med på å gi Norges befolkning den beste forutsetning for helsehjelp. Denne forutsetning mener jeg blir lagt ut fra utfallet av denne lønnskampen. Står vi samlet og gir innvirkning på utfallet av likelønnskravet, har vi bedre forutsetninger for å rekrutere beholde sykepleiere, og videre blir derfor befolkningens behov for helsehjelp møtt med de beste forutsetninger.

Det er nå nedgang av søkere til sykepleier studiene, det er for få sykepleiere i ”felten”, flere som jobber som sykepleiere velger nå å finne et annet yrke for de ikke strekker til. Man strekker ikke til økonomisk som sykepleier, man har dårligere arbeidsforhold enn andre yrkesgrupper.

Stå på alle sykepleierkollegaer over det langstrakte land som nå streiker, og derfor understøtter våre synspunkter om LIKELØNN NÅ!

Dere understøtter og holder liv i flammen som skal føre til en bedre hverdag for alle oss ”søstre”. Det er på tide at vi står vinden ut når det gjelder våre standpunkt og at vi mener det vi sier. Dere er ikke alene vi står bak dere. Det er for felles mål

Det er kun våre sterke sammensveisede bånd som gjør at vi kan vinne kampen. Vi har noe felles: vi ønsker å inneha en rettighet om likelønn.

 Det er nå vi skal bevise at vi er tydelige, modige og stolte!”

 

  

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse