fbpx Smittefare Hopp til hovedinnhold
Infeksjonsmedisinsk isolat:

Smittefare

Fotograf Mona Machava Moe fulgte en pasient inn i isolatet som verner mot smitte. Sykepleier Siri Berg Flesvik forteller om jobben på infeksjonsmedisinsk sengepost.

Antibiotika, vaksinasjoner og økt kunnskap om smittevern har brakt de store epidemiene under kontroll i Vesten. Gastroenteritter og luftveisinfek­sjoner er vanlige årsaker til smitte­isolering i våre sykehus, men stadig oftere må sykepleiere ta på seg de gule frakkene på grunn av de nye antibiotikaresistente bakteriene. Hva skje med deg når ingen kan berøre deg uten hansker, når du ikke kan forlate rommet og alle som nærmer seg, må ha maske? 

Se bildeserien fra infeksjonsmedisinsk isolat

Mona Machava Moe fulgte pasient Eldbjørg Vangsnes inn i isolatet. Hun ble isolert på Sykehuset i Vestfold. Bak masken møtte hun sykepleier Nicoline Olavsen.


Bildet viser Siri Berg Flesvig i gul smittedrakt og med munnbind.
– De kan nok føle seg ensomme

Siri Berg Flesvik er fagutviklingssykepleier på Ahus. Hun ser at smitte­vernet skaper en ­barriere og at mange blir både ensomme og urolige i ­isolatene. Flesvik forteller om hva som kreves for å gi isolerte pasienter like god pleie som andre.


Les flere artikler fra temautgaven om isolasjon >>

 

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse