Nyheter
Publisert
Her har sykehjemmene fått ned matsvinnet. Slik gjorde de det
Sykehjem og omsorgsboliger i Hamar har kuttet matsvinnet med 44 prosent siden 2021, ifølge KS.
Hamar kommune har jobbet med flere tiltak for å redusere matsvinnet, skriver KS i en nyhetsmelding.
- kaste færre poteter
Ved å være bevisst på mengdene som bestilles, har kommunen klart å redusere svinnet betydelig, ifølge KS.
- bestille riktig antall porsjoner
Nøyaktige bestillinger til kjøkkenet har sørget for at det ikke lages mer mat enn nødvendig.
- økt serveringskompetanse
Bedre sluttilberedning og presentasjon av maten har gjort måltidene mer fristende og redusert svinnet.
- matverter og kreativ bruk av rester
Trine Pettersen, leder for institusjonstjenesten i Hamar kommune, sier i KS-artikkelen at hun er opptatt av resultatet, men at hun er stoltest av langsiktigheten i matsvinnprosjektet.
– Nå må vi bare fortsette å holde fokuset oppe, sier hun.
Annonse
Annonse
0 Kommentarer