fbpx Her har sykehjemmene fått ned matsvinnet. Slik gjorde de det Hopp til hovedinnhold

Her har sykehjemmene fått ned matsvinnet. Slik gjorde de det

Bildet viser Hamar og Mjøsa

Sykehjem og omsorgsboliger i Hamar har kuttet matsvinnet med 44 prosent siden 2021, ifølge KS.

Hamar kommune har jobbet med flere tiltak for å redusere matsvinnet, skriver KS i en nyhetsmelding. 

  • kaste færre poteter

Ved å være bevisst på mengdene som bestilles, har kommunen klart å redusere svinnet betydelig, ifølge KS.

  • bestille riktig antall porsjoner

Nøyaktige bestillinger til kjøkkenet har sørget for at det ikke lages mer mat enn nødvendig.

  • økt serveringskompetanse

Bedre sluttilberedning og presentasjon av maten har gjort måltidene mer fristende og redusert svinnet.

  • matverter og kreativ bruk av rester

Trine Pettersen, leder for institusjonstjenesten i Hamar kommune, sier i KS-artikkelen at hun er opptatt av resultatet, men at hun er stoltest av langsiktigheten i matsvinnprosjektet.

– Nå må vi bare fortsette å holde fokuset oppe, sier hun. 

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse