fbpx Staten har inngått taushetsavtaler med eksansatte – Helsedepartementet sier de ikke gjelder Hopp til hovedinnhold

Staten har inngått taushetsavtaler med eksansatte – Helsedepartementet sier de ikke gjelder

Helsedepartementet ber sykehusene kontakte alle tidligere ansatte som har inngått taushetsavtaler, for å si at de ikke gjelder lenger.

– Regjeringen er opptatt av at de ansatte i vår felles helsetjeneste skal kunne ytre seg både internt og eksternt. Jeg oppfatter at også helseforetakene er opptatt av dette, sier statssekretær Karl Kristian Bekeng (Ap) i Helsedepartementet til Dagens Næringsliv.

Forrige uke skrev avisen at staten har inngått minst 560 taushetsavtaler fra 2011 og fram til i dag. I 110 av disse er det egne klausuler som bestemmer hvordan arbeidstakeren skal snakke om den gamle jobben, og 40 av avtalene har formuleringer om straff ved avtalebrudd.

Rundt 190 tidligere ansatte i norske helseforetak og sykehus har signert avtaler som binder dem til taushet.

Bekeng sier at fordi helseforetakene er selvstendige rettssubjekter, kan ikke departementet selv gå inn i avtalene.

– Vi vil i stedet gjennom eierdialogen med helseforetakene være helt tydelig på at det ikke er lov til å begrense retten til innsyn gjennom avtale, sier Bekeng.

Han legger til at de oppfordrer helseforetakene til å ta kontakt med tidligere ansatte som de har inngått avtale med, for å understreke at taushetspliktbestemmelse som ligger i den enkelte avtale, ikke er gjeldende.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse