fbpx Arnfinn Nesset mener saken hans bør belyses på nytt Hopp til hovedinnhold

Arnfinn Nesset mener saken hans bør belyses på nytt

Arnfinn Nesset i rettsalen

Drapsdømte sykehjemsbestyrer Arnfinn Nesset vil ha saken sin belyst på nytt.

Våren 1983 ble sykehjemsbestyrer Arnfinn Nesset (46) dømt for drap på 22 pasienter ved Orkdal syke- og aldershjem. Nå mener han at saken hans bør belyses på nytt.

Han begrunner det blant annet med saken mot fetteren til Birgitte Tengs.

– Jeg har hørt litt om saker som er blitt tatt opp, og da tenker jeg som så: Min sak burde også ha vært tatt opp og belyst mer, eller hvordan den har vært, sier han til NRK.

Trakk tilståelsene

Nesset ble i 1983 dømt til lovens strengeste straff – 21 års fengsel og ti års sikring. Nesset er blitt 87 år og har for lengst sonet ferdig dommen.

Da saken ble rullet opp på starten av 1980-tallet, var det ingen som kunne tro at Arnfinn Nesset hadde begått drap. Han var en velrespektert mann i Orkdal, en familiemann og bestyrer på Orkdal syke- og aldershjem. Men i løpet av etterforskningen og 967 timer med politiavhør tilsto han 30 drap med giftstoffet curacit.

I retten trakk han tilståelsene og hevdet sin uskyld. Han sa at politiet presset ham i avhør.

Vurderte å åpne graver

For å finne bevis for bruk av giftstoffet vurderte politiet å åpne graver i Orkdal. Men siden Nesset kom med sine tilståelser, lot de det være, ifølge NRK.

– Jeg husker godt at jeg tilsto. De truet meg med at de skulle grave opp disse menneskene som var døde. Det synes jeg var så forferdelig at jeg sa at da er det bedre at jeg tar det på meg, hevder han ifølge kanalen, som har lagd en podkast om saken.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse