– Frontfaget er ikke kvinners beste venn
Kommentator Anita Hoemsnes mener myndighetene står fritt til å bevilge penger over statsbudsjettet for å øke lønningene utenfor lønnsoppgjøret.
– Vi kan ikke kreve at ansatte i offentlig sektor skal være mer og mer høykompetent og samtidig si at vi ikke kan lønne de deretter. Politi, lærere og sykepleiere og andre med høyere utdanning må ha lønn for den utdannelsen de har, sa Dagens Næringsliv-kommentator Anita Hoemsnes på Unios likestillingspolitiske frokostseminar 8. mars.
Hoemsnes mener dette er et argument Unio må bruke.
Etterlyser politisk vilje
Hoemsnes viser til TBUs som viser sprik på opp til 300 000 kroner i forskjell mellom offentlig og privat ansatte med lik lengde på utdanning. Hun sier videre at myndighetene står fritt til å bevilge penger over statsbudsjettet for å øke lønningene utenfor lønnsoppgjøret.
– Det er fullt mulig for politikerne å gjøre det. Det er viljen det står på, skriver Anita Hoemsnes i en kronikk [for abonnenter] i Dagens Næringsliv.
– Kvinnen betaler prisen
Hun har tidligere vist til at syv av ti ansatte i offentlig sektor er kvinner i en kronikk og mener det til en viss grad er kvinnene som betaler prisen for at den mannlige industrien opprettholder sin konkurransekraft mot utlandet.
På Unios frokostseminar 8. mars bekreftet hun at hun fortsatt mener det samme.
– Frontfaget er ikke kvinners beste venn. Syv av ti kvinner jobber i offentlig sektor. For ansatte i offentlig sektor fungerer frontfagsrammen som et tak, mens den er en norm i privat sektor.
0 Kommentarer