fbpx Regjeringen foreslår samboergaranti på sykehjem Hopp til hovedinnhold

Regjeringen foreslår samboergaranti på sykehjem

Portrett av Sylvi Listhaug, eldre- og folkehelseminister

Regjeringen foreslår å forskriftsfeste samboergaranti på sykehjem og sender nå forslaget ut på høring med frist i november.

– For mange varer kjærligheten livet ut. Sykdom skal ikke skille ektepar som har bodd sammen hele livet. Derfor foreslår regjeringen at kommunene skal legge til rette for at personer som ønsker det, får bo sammen, sier eldre- og folkehelseminister Sylvi Listhaug (Frp).

Dette er å ta eldres situasjon på alvor.
Sylvi Listhaug, eldre- og folkehelseminister

– Dramatisk å flytte

Samboergaranti vil være viktig for de eldre det gjelder, men det vil også være positivt for helse- og omsorgstjenesten, fremholder ministeren.

– Det kan være dramatisk å flytte fra hjem til sykehjem. På ett døgn forandres hele tilværelsen. Samboergaranti skal bidra til å gjøre denne overgangen enklere og skape større trygghet for eldre og de pårørende. Dette er å ta eldres situasjon på alvor, sier Listhaug.

«Retten til å forme sin egen tilværelse»

«Muligheten til å bo sammen med ektefelle eller samboer er en sentral del av retten til å forme sin egen tilværelse og sitt eget liv. Mange eldre er vant til å dele hverdagen med sin ektefelle, samboer eller kjæreste. Å flytte til en institusjon eller omsorgsbolig oppleves for mange som en stor omveltning. Dersom man kan gjøre denne overgangen litt enklere samtidig som det legges til rette for kjærlighet og trygghet, må dette være et gode en bør arbeide for å oppnå for dem som ønsker dette», heter det i  forslaget.

Høringsfristen er satt til 29. november.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse