fbpx – Eli Gunhild By latterliggjør seg selv Hopp til hovedinnhold

– Eli Gunhild By latterliggjør seg selv

bildet viser NSF-leder Eli Gunhild By

Det er mange som vil tjene penger på sykepleierstudenter. Noen gir oss kunnskap tilbake, blant annet SykepleiePluss, skriver sykepleierstudent.

NSFs forbundsleder Eli Gunhild By går ut og kritiserer SykepleiePluss -gründeren Nils Christian Tvedt Karlsen for å latterliggjøre sykepleierutdanningens kompetanse. Jeg opplever på ingen måte at Tvedt Karlsen latterliggjør sykepleierne, men heller kommer med noen velmente råd til hvordan utdanningen kan bli enda bedre, og dermed uteksaminere enda dyktigere sykepleiere.

Tvedt Karlsen kommer med noen eksempler som viser oss viktigheten av at sykepleierne blir de eksperter som vi ønsker å være, men som vi dessverre ikke blir på grunn av den rammeplanen som foreligger og mange utdaterte lærere. De naturvitenskapelige emnene utgjør 37 av 180 studiepoeng. Dette er, for å bruke Bys egne ord, latterligst. NSF har over tid brukt ressurser på å endre folks oppfatning av hva en sykepleier er. De ønsker å bytte ut den omsorgsfulle søsteren med de varme hendene, med en omsorgsfull ekspert på kritisk syke mennesker. Det krever faktisk at både rammeplanen og kvaliteten på utdannelsen følger med.

Mange private aktører

Private aktører som ønsker å tjene penger på sykepleierstudenter er ikke noe nytt. Det er faktisk mange som ønsker å tjene penger på sykepleierstudentene. Forlagene pumper stadig ut nye lærebøker og læreverk av svært varierende kvalitet, og de gjør det i samarbeid med høyskolene. De sørger også for å lage nye utgaver så å si hvert år, slik at bøkene jeg kjøpte for et år siden er verdiløse i dag.

SykepleiePluss redningen

Hvis vi ser på anatomien, som vi alle vel er enige om at er et viktig fundament, så opplevde jeg boken «Kroppens funksjon og oppbygning» så ustrukturert og uoversiktlig at den for meg skapte mer frustrasjon enn forståelse. Denne boken kostet meg 829 kroner og hjalp meg ingen ting. I likhet med mange andre på kullet kjøpte jeg den gode gamle «Menneskekroppen» til 1 059 kroner, og begynte endelig å forstå noe. Så langt hadde jeg brukt nesten 2 000 kroner på private aktører som ville tjene penger på meg, men jeg satt fortsatt og leste og slet. Målet om bare å bestå anatomien fremsto som umulig. Så oppdaget jeg, og flere på kullet, SykepleiePluss og Tvedt Karlsens videoer. Han evnet på en fantastisk måte å presentere et tungt fagstoff på en måte som var forståelig, og ikke minst med et snev av humor. Vi lærte og vi lo. Det er jo en god kombinasjon. Vi var mange som gikk fra å være «anatomi-hatere» til å bli «anatomi-frelste». Tvedt Karlsens firma tjente 799 kroner på meg, forlagene tjente nesten 2 000 kroner. Forlagene gjorde meg mer og mer demotivert, Tvedt Karlsen ga meg en forståelse for de kompliserte prosesser i kroppen. Han ga meg kunnskap og mang en god latter. 

Større plass i utdanningen

Når Eli Gunhild By avslutningsvis blir så barnslig å finne frem en tilsynssak som omhandler en legemiddelfeil gjort av en medisinstudent, ja, så blir det intet mindre enn latterlig. For skal vi være ærlige, så er det vel ingen yrkesgrupper som har så mange tilsynssaker som omhandler svikt i legemiddelhåndteringen som sykepleierne, og det understreker vel Tvedt Karlsens poeng om at de harde naturvitenskapelige fagene må få en større plass i utdanningen.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse