fbpx - Kutt ut ord som krig Hopp til hovedinnhold

- Kutt ut ord som krig

Gunhild Rolandsen, fylkesleder i Møre og Romsdal, ber folk besinne seg i den bitre konflikten om plassering av et nytt sykehus i Molde.

Det har vært spennende og krevende dager for mange i Nordmøre og Romsdal i det siste, ja for oss alle i hele fylket som er opptatt av gode helsetjenester.

Nå er beslutningen om tomtevalg for nytt sykehus i Nordmøre og Romsdal tatt, og den er bekjentgjort av helseministeren. Noen opplever lettelse, - andre fortvilelse. Slik hadde det blitt uansett hvilket valg som ble tatt når to sykehus skal bli ett.

Valget må man respektere uansett hvilket standpunkt man hadde, og selv om tidligere direktør Astrid Eidsvik valgte å slutte, bør man merke seg hennes ord angående at prosessen burde gå sin gang.  Tidligere utalte hun også at det verste som kunne skje var at det ble omkamper.

 

Mediedekning
Sykehussaken har fått en voldsom mediedekning, og på sosiale medier er det en enorm aktivitet for mobilisering på forskjellig vis. Skjellsordene hagler, og karakteristikkene er ufine.
Vi prøver alle å gi våre barn en god oppdragelse, der mobbing av andre er stygt og uakseptabelt. Myndighetene legger vekt på antimobbekampanjer, og ordførerne har blant annet vært aktive i slike sammenhenger. Vi skal ha mobbefrie skoler, og myndighetene har satt fokus på nettmobbing hos barn og unge, og at voksne må engasjere seg og følge med i sine barns liv på nett.
Voksne er viktige rollemodeller for barn, - slik er det , og slik skal det være.

 

Mobbing
Hva opplever vi så i denne sykehussaken?
Jo det er en enorm mobbing på nett. Navngitte personer  blir harselert noe voldsomt med. Det brukes ord som ikke egner seg på trykk. Ja det er faktisk ikke grenser for hva som blir uttalt. Dette er ikke bra for samarbeidet i regionen! - og det er heller ikke bra for den oppvoksende slekt som lærer mobbing av sine voksne forbilder.

Jeg vil gjerne be folk om å besinne seg på hvilke ord og utrykk man bruker, både i denne saken, og ellers i det offentlige rom. Selvsagt er mange frustrerte, sinte, lei seg o.s.v. Det er lov, men vær så snill å kutte ut ord som krig, Midtøstentilstander, idioter, o.s.v Administratorene på de forskjellige gruppene på nett har et ansvar for å slette kommentarer, evt. utestenge personer som ikke kan oppføre seg med vanlig folkeskikk.

 

Midtøsten
Jeg vil spesielt knytte noen kommentarer til begrepet Midtøstentilstander: Det er totalt mangel på forståelse og respekt for de lidelser befolkningen i Midtøsten lever med, og har levd med, gjennom generasjoner. Krigens herjinger, der både sivile barn og voksne blir drept, er av en helt annen karakter enn det vi opplever her på Nordvestlandet.

Her skal det bygges et nytt moderne akuttsykehus som hele befolkningen i Nordmøre og Romsdal skal benytte seg av. Og det skal bygges et nytt og moderne distriktsmedisinsk senter i Kristiansund. Totalt sett vil dette, sammen med gode prehospitale tjenester, gi gode helsetjenester til befolkningen.

Den medisinske utviklingen har vært slik at flere og flere oppgaver blir utført i kommunehelsetjenesten. Spesialister reiser  ut i stedet for at pasienten alltid skal reise til sykehuset, og slik vil utviklingen fortsette også i årene fremover.

La oss alle «brette opp ermene», jobbe hardt og målretta for at det som er vedtatt skal bli det beste tilbudet i landet for hele regionen. Med dagens teknologiske utvikling er det mulig.

 

Fred
Og ikke minst må vi arbeide for at naboer skal leve i fred og fordragelighet uten å overføre en hatkultur til den oppvoksende slekt. Våre barn og unge fortjener det beste. Det er de som skal arbeide og bo i regionen i fremtiden.
God jul til alle! Både nordmøringer, romsdalinger, innflyttere og utflyttere, alle som leser mine betraktninger i dag.

 

 

 

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse