fbpx Schjelderup: Derfor stiller jeg til valg i forbundsledelsen Hopp til hovedinnhold

Schjelderup: Derfor stiller jeg til valg i forbundsledelsen

Bildet viser Hanne Charlotte Schjelderup

Jeg tar nomineringen til nestleder fra fylker og majoriteten av NSFs faggrupper som en anerkjennelse. Som politisk leder er jeg fremdeles utålmodig, sterkt motivert og ønsker raske steg framover på vegne av NSF.

Kvinne 44 år fra Sandnessjøen. Samboer med Øyvind og fire barn. Går i fjell, trener styrke og spiller fotball. Har arbeidserfaring som sykepleier fra kommuner og sykehus. Universitetsutdannet i sosialantropologi og jordmorfag.

Er en engasjert og motivert leder med verdifull erfaring fra over 20 år med fagforeningsarbeid i NSF på alle tillitsvalgtnivå. Har også vært medlem i NSFs forbundsstyre. Parallelt med fagforeningsarbeid har jeg hatt partipolitiske lederverv og styreverv i 30 år. Har gått NSFs internasjonale lederprogram; Leadership for Change.

Jeg har utviklet meg og høstet bred erfaring som politisk leder i tiårsperioden jeg har ledet Jordmorforbundet NSF. Vi må ha mot til å si ifra når utviklingen i helsevesenet går i feil retning. Jeg er opptatt av å levere gode og troverdige svar i det offentlige ordskiftet.

Vil bidra til ett sterkt lag

NSF er en relevant aktør med hensyn til kvinnehelse og folkehelse i et større perspektiv. Vi skal være en konstruktiv part når vårt fag blir diskutert eller bestemt i helsepolitikken. Engasjementet mitt er sterkt for at vi sykepleiere og jordmødrene skal få ta i bruk hele vår fagkompetanse. En av mine hjertesaker er en sterk tilgjengelig offentlig helsetjeneste med et likeverdig tilbud til befolkningen.

Mitt bidrag som politisk leder i NSF er et taktskifte når det gjelder hvordan vi i NSF responderer på aktuelle saker som angår sykepleier- og jordmortjenesten. For meg er det sentralt å få frem gode synergier i hele NSF når vi løfter frem våre synspunkter, tilsvar og løsningsforslag der faglige perspektiver bør høres – godt forankret i medlemsmassen vår.

Det tar tid å opparbeide et stort politisk nettverk som jeg mener det er viktig å ha for å sikre kontinuitet i NSFs politiske ledelsesarbeid framover. Jeg representerer fagspesialistene i NSF og er særlig opptatt av å styrke vår visjon om å løfte faget i front og bidra til ett sterkt lag i NSF.

Disse tre saker mener jeg er viktigst for NSF i den neste landsmøteperioden:

1. Økte rammer for helsevesenet og smartere bruk av våre felles helsekroner i offentlig helsevesen

Slik kan vi rekruttere og beholde flere fast ansatte sykepleiere, spesialsykepleiere og jordmødrene i hele stillinger. Det må bli slutt på rovdriften av fagfolkene i kvinnedominerte yrker. Bedre turnusordninger må sikres med helsefremmende fokus. Arbeidsbelastningen må ned. Vår lønn må speile livsviktig kompetanse og utdanningsnivå.

2. Finansieringen av helsevesenet må endres på flere nivåer for å øke pasientsikkerhet og kvalitet 

Bort med helseforetaksmodellen. Politisk påvirkningsarbeid over mange år har bidratt til viktige gjennomslag for NSF og Jordmorforbundet::

  • Forslag om endret finansieringsmodell for fødselsomsorgen til forløpsfinansiering fra Helsedirektoratet og Kvinnehelseutvalget.
  • Doblet antall jordmødre ansatt i landets kommuner og midler til kombinasjonsstillinger for jordmødre.
  • Finansiell likestilling i svangerskapsomsorgen for jordmødre og fastleger. Har jobbet frem Helsedirektoratets rapport med anbefalinger for statlig finansiert jordmortjeneste.

Jeg ønsker å bidra til at NSF får til noe av det samme for alle sykepleiere. Mitt arbeid i Kvinnehelseutvalget sørget for at NSF fikk en rekke gjennomslag som vil styrke folkehelse og kvinnehelse framover der sykepleiere spiller en nøkkelrolle.

Jeg bidro til en god distriktsprofil i NOU-en. Min gjennomslagskraft kan nyttes strategisk for et styrket helsetilbud med en mer treffsikker finansieringsmodell der vi sykepleiere og jordmødre får brukt hele vår kompetanse for å møte befolkningens behov for våre helsetjenester.

3. Bedre sykepleiernes og jordmødrenes arbeidssituasjon samt optimalisere helsetilbudet

Jeg vil bidra til utvikling av sykepleierfaget og bruk av ny teknologi.

Medlemmer er vår største ressurs. Jeg startet arbeidet med systematisk studentrekruttering i NSF Student og sørget for 80 prosent medlemsvekst i Jordmorforbundet i min periode. Som leder er jeg særlig opptatt av å ha tett kontakt med medlemmene. Innspillene fra landets tillitsvalgte, sykepleiere og jordmødrene gjør at jeg kan bruke min politiske erfaring kombinert med fagkunnskap for å sikre landets jordmødre gjennomslag i saker som opptar dem i sanntid.

Jeg har rik kunnskap om norsk helsevesen og solid medieerfaring. I min rolle gjør jeg mye av det samme som dagens forbundsledelse i ett tett og godt samarbeid. Jeg er forbundsleders stedfortreder når NSF gir innspill på mitt fagfelt og samarbeider med, blant annet, Legeforeningen for å sikre felles gjennomslag ved likt ståsted i helsepolitiske saker.

Jeg tar nomineringen til nestleder fra fylker og majoriteten av NSFs faggrupper som en anerkjennelse av arbeidet jeg har lagt ned over mange år for NSF og Jordmorforbundet. Som politisk leder er jeg fremdeles utålmodig, sterkt motivert og ønsker raske steg framover på vegne av NSF. Med felles innsats i NSFs forbundsledelse skal vi jobbe for redusert arbeidsbelastning, faglig handlingsrom, økt anerkjennelse og oppjustert lønn for vårt livsviktige arbeid.

Hanne Charlotte Schjelderup er én av fem kandidater til nestledervervet i NSF. De øvrige fire kandidatene er: Trine Bruseth Sevaldsen, Ragne Quinteros, Kai Øivind Brenden og Gro Lillebø. Deres innlegg kan du lese nedenfor. 

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse