fbpx Vaksinering: – Gi ungdommen våren tilbake Hopp til hovedinnhold

Vaksinering: – Gi ungdommen våren tilbake

En russ

– La dem få feire russetiden, la dem få gå på konserter og festivaler. De trenger det! Vi som er 50 pluss klarer fint å vente med vaksinering til høsten, skriver trebarnsmoren fra Bergen.

I slutten av februar kunne vi lese om Bergen kommunes plan for vaksinering av byens befolkning. Vi er alle lettet over at massevaksineringen er i gang. De fleste forstår også at de eldste i befolkningen og mennesker med underliggende sykdommer må komme først i køen.

Det er vanskeligere å forstå at alminnelig friske femtiåringer skal prioriteres foran unge mennesker som i hele denne perioden har levd med hjemmeundervisning og isolasjon.

En urimelig høy pris

Gjennom hele koronaperioden har bekymringen for unges psykiske helse stått sentralt. De har måttet betale en urimelig stor pris gjennom pandemien. Jeg leste i BT om Juliann Louise Larsen som drømmer om å kunne gå på konsert igjen. Og rundt på de tusen hybler sitter hennes likesinnede og lurer på hvordan studentlivet egentlig skulle vært. Ungdomstiden får man som kjent ikke tilbake.

Prioriter ungdommen

En konkurstruet kultur- og utelivsbransje har nå et akutt behov for å få åpne utestedene sine og arrangere konserter og festivaler igjen. De lever av sosiale og festglade 20- og 30-åringer.

Min innstendige oppfordring til helsebyråden og nasjonale helsemyndigheter er derfor: Flytt ungdommen frem i vaksinekøen! Dersom vi prioriterer denne gruppen, vil vi også unngå nye smittebølger når studentene kommer tilbake til byen til høsten. Det har vi alt å vinne på.

Innspillet ble først publisert av Bergens Tidende

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse