fbpx Utforsking av tilpasningsevne i sykehusteam: En multippel casestudie Hopp til hovedinnhold

Utforsking av tilpasningsevne i sykehusteam: En multippel casestudie

Bildet viser Birte Fagerdal

Ulike team i helsetjenesten har ulike behov for støtte og struktur, og gode relasjoner styrker samarbeidet. Denne studien viser at helsepersonell tilpasser seg endringer bedre når teammedlemmene kjenner hverandre godt. Funnene gir viktig innsikt for ledere på alle nivåer i helsetjenesten.

Utforsking av tilpasningsevne i sykehusteam: En multippel casestudie

Sykepleier Birte Fagerdal har forsket på resiliente helsetjenester. Det innebærer hvordan sykehusteam samarbeider for å få gjort oppgavene sine. 

Det overordnede målet med denne avhandlingen var å utvikle ny kunnskap om hvordan motstandsdyktighet muliggjøres i helsesystemer ved å utforske tilpasningsevne hos sykehusteam i Norge. Mer spesifikt var målet å undersøke hvordan faktorer på team-, organisasjons- og helsesystemnivå påvirker tilpasningsevne i sykehusteam.

Studien fant at det er flere faktorer på ulike systemnivåer som påvirker tilpasningsevnen i sykehusteam.

Studien er en del av forskningsprosjektet Resiliens i helsetjenesten ved SHARE - Senter for kvalitet og sikkerhet i helsetjenesten som er finansiert av Norges forskningsråd fra 2020-2024.

  • Doktorand: Birte Fagerdal
  • Disputas: 3.oktober
  • Utgått fra: Universitetet i Stavanger

3 svar fra Fagerdal

  1. Hva tilfører denne forskningen av ny innsikt? De viktigste funnene i min forskning er at det finnes ulike typer team i helsetjenesten og at disse har ulike behov når det gjelder støtte og struktur. I tillegg viste funnene at relasjoner har betydning for helsepersonells muligheter til å tilpasse seg endringer i arbeidshverdagen. Team medlemmer som kjenner hverandre og har gode relasjoner samarbeider bedre.
  2. Hvilke metoder har du brukt og hvorfor? Studien har anvendt kvalitativ metode, med observasjon og intervju. Materialet ble analysert i tre ulike studier (artikler) og vi benyttet Graneheim og Lundmans kvalitativ innholdsanalyse.
  3. Hvem vil kunne dra nytte av forskningen i klinisk praksis? Resultatene av studien er viktig for ledere på de ulike nivå i helsetjenesten, fra systemnivå til førstelinjelederen.

 

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse