fbpx Eldres medvirkning ved utskriving fra sykehus Hopp til hovedinnhold

Doktorgrad Eldres medvirkning ved utskriving fra sykehus

Dette er en presentasjon av en doktorgrad. Hvis du vil lese selve avhandlingen, må du ta kontakt med doktoranden eller utdanningsinstitusjonen.

« Patient participation in transitional care of older patients»

Dyrstad har i sin avhandling blant annet sett på eldre pasienters medvirkning i forbindelse med sykehusinnleggelse og utskrivelse. Hun fant at pasientene opplevde å få utilstrekkelig informasjon om behandling og pleie og ikke ble tatt med i avgjørelser. De opplevde videre at det var travelt på sykehuset og at de ble utskrevet for tidlig.

  • Doktorand: Dagrunn Nåden Dyrstad
  • Disputerte: 27. oktober 2016
  • Utgått fra: Universitetet i Stavanger

 

Les også:

Skriv ny kommentar

OSLO 1972: Streik blir den ventede sykepleier-reaksjon på statsminister Trygve Brattclis tilbud til Sykepleieraksjonen 1972. Han vil ikke imøtekomme sykepleiernes krav om tre lønnsklassers opprykk, men vil bl. a. foreslå skattepolitiske tiltak. Her aksjonskomiteen f.v. Anne-Lise Bergenheim, Bjørg Wendelborg, Aud Vinje, Christine Thorstensen, Eva Heyerdahl og Anne-Marie Grøygaard, som holder uravsteming pr. telefon til landets sykehus. det er ventet at de ikke vil godta dette. Foto: Vidar Knai / NTB / Scanpi

Sykepleiens historiske arkiv

Sykepleien har dekket sykepleiernes hverdag helt siden 1912.

Finn ditt gullkorn blant 90 000 sider.