fbpx Pårørendesamarbeid ved Huntingtons sykdom Hopp til hovedinnhold

Doktorgrad Pårørendesamarbeid ved Huntingtons sykdom

Dette er en presentasjon av en doktorgrad. Hvis du vil lese selve avhandlingen, må du ta kontakt med doktoranden eller utdanningsinstitusjonen.

« Towards improved partnerships between health professionals and family caregivers in Huntington’s disease: a qualitative study »

Røthing har intervjuet voksne pårørende med omsorgsoppgaver i familier med Huntington’s sykdom, som er en arvelig og sjelden nevrologisk sykdom. Hun har sett på hvilke utfordringer de pårørende møter og hvordan samarbeid med helsepersonell kan avhjelpe.

  • Doktorand: Merete Røthing
  • Disputerte: 12. februar 2016
  • Utgått fra: Institutt for global helse og samfunnsmedisin , Universitetet i Bergen

 

Skriv ny kommentar

Kommenter artikkel
OSLO 1972: Streik blir den ventede sykepleier-reaksjon på statsminister Trygve Brattclis tilbud til Sykepleieraksjonen 1972. Han vil ikke imøtekomme sykepleiernes krav om tre lønnsklassers opprykk, men vil bl. a. foreslå skattepolitiske tiltak. Her aksjonskomiteen f.v. Anne-Lise Bergenheim, Bjørg Wendelborg, Aud Vinje, Christine Thorstensen, Eva Heyerdahl og Anne-Marie Grøygaard, som holder uravsteming pr. telefon til landets sykehus. det er ventet at de ikke vil godta dette. Foto: Vidar Knai / NTB / Scanpi

Sykepleiens historiske arkiv

Sykepleien har dekket sykepleiernes hverdag helt siden 1912.

Finn ditt gullkorn blant 90 000 sider.