fbpx Åndelig omsorg og demens Hopp til hovedinnhold

Doktorgrad Åndelig omsorg og demens

Dette er en presentasjon av en doktorgrad. Hvis du vil lese selve avhandlingen, må du ta kontakt med doktoranden eller utdanningsinstitusjonen.

« Spiritual Care in Dementia Nursing. A Qualitative, Exploratory Study » 

Åndelig omsorg er utfordrende. Ikke minst innen demensomsorgen, der pasientene ofte ikke kan redegjøre for egne behov. Ødbehr har intervjuet sykepleiere og helsefagarbeider i sykehjem om deres forståelse av begrepet åndelig omsorg og hvilken betydning dette kan ha.

  • Doktorand: Liv Skomakerstuen Ødbehr
  • Disputerte: 17. desember 2015
  • Utgått fra: Institutt for helse og samfunn, Det medisinske fakultet, Universitetet i Oslo

 

Se også:

Skriv ny kommentar

OSLO 1972: Streik blir den ventede sykepleier-reaksjon på statsminister Trygve Brattclis tilbud til Sykepleieraksjonen 1972. Han vil ikke imøtekomme sykepleiernes krav om tre lønnsklassers opprykk, men vil bl. a. foreslå skattepolitiske tiltak. Her aksjonskomiteen f.v. Anne-Lise Bergenheim, Bjørg Wendelborg, Aud Vinje, Christine Thorstensen, Eva Heyerdahl og Anne-Marie Grøygaard, som holder uravsteming pr. telefon til landets sykehus. det er ventet at de ikke vil godta dette. Foto: Vidar Knai / NTB / Scanpi

Sykepleiens historiske arkiv

Sykepleien har dekket sykepleiernes hverdag helt siden 1912.

Finn ditt gullkorn blant 90 000 sider.