fbpx Åndelig omsorg og demens Hopp til hovedinnhold

Doktorgrad Åndelig omsorg og demens

Dette er presentasjon av en doktoravhandling. Kontakt doktoranden for mer informasjon.

« Spiritual Care in Dementia Nursing. A Qualitative, Exploratory Study » 

Åndelig omsorg er utfordrende. Ikke minst innen demensomsorgen, der pasientene ofte ikke kan redegjøre for egne behov. Ødbehr har intervjuet sykepleiere og helsefagarbeider i sykehjem om deres forståelse av begrepet åndelig omsorg og hvilken betydning dette kan ha.

  • Doktorand: Liv Skomakerstuen Ødbehr
  • Disputerte: 17. desember 2015
  • Utgått fra: Institutt for helse og samfunn, Det medisinske fakultet, Universitetet i Oslo

 

Se også:

Skriv ny kommentar

OSLO 1972: Streik blir den ventede sykepleier-reaksjon på statsminister Trygve Brattclis tilbud til Sykepleieraksjonen 1972. Han vil ikke imøtekomme sykepleiernes krav om tre lønnsklassers opprykk, men vil bl. a. foreslå skattepolitiske tiltak. Her aksjonskomiteen f.v. Anne-Lise Bergenheim, Bjørg Wendelborg, Aud Vinje, Christine Thorstensen, Eva Heyerdahl og Anne-Marie Grøygaard, som holder uravsteming pr. telefon til landets sykehus. det er ventet at de ikke vil godta dette. Foto: Vidar Knai / NTB / Scanpi

Sykepleiens historiske arkiv

Sykepleien har dekket sykepleiernes hverdag helt siden 1912.

Finn ditt gullkorn blant 90 000 sider.