fbpx OUS anker dommen om ugyldig oppsigelse av ambulansearbeider Hopp til hovedinnhold

OUS anker dommen om ugyldig oppsigelse av ambulansearbeider

bildet viser Lars Petter M Eriksen

– Svært oppsiktsvekkende, men ikke overraskende at OUS anker dommen, sier advokatfullmektig Lars Petter M. Eriksen fra NSF, som representerer ambulansearbeideren.

Sykepleien har tidligere skrevet om saken der to vektere varslet om en ambulansearbeider de mente hadde «kneet» en voldelig pasient på legevakten i Oslo. 

Å knee vil si å vri hodet på noen og sette kneet hardt inn i vedkommendes ansikt.

Ville hjelpe til

Ambulansearbeideren hevdet at han aldri gjorde det, men at han tvert imot forsøkte å hjelpe vekterne til å få kontroll på den voldelige pasienten. Den utagerende mannen slo både ambulansearbeideren og hans kollega til sammen tre ganger. Han ble senere dømt i en straffesak for vold mot ambulansearbeideren.

Oslo universitetssykehus (OUS) er ambulansearbeiderens arbeidsgiver, men valgte å tro på vekterne og gikk til oppsigelse av ambulansearbeideren.

Ambulansearbeideren saksøkte dermed OUS for usaklig oppsigelse, og fikk medhold i Oslo tingrett etter to dagers rettsbehandling.

– Svært oppsiktsvekkende

Nå har OUS anket dommen til lagmannsretten.

– Det er svært oppsiktsvekkende, men ikke overraskende, sier advokatfullmektig Lars Petter M. Eriksen fra Norsk Sykepleierforbund (NSF), som representerte ambulansearbeideren i tingretten.

– Bevisførselen er vurdert to ganger i retten, begge ganger i favør av ambulansearbeideren, sier Eriksen, og sikter til to videofilmer fra hendelsen som ble tatt av overvåkningskameraene på stedet.

– Hva med de økonomiske kostnadene?

– OUS har tydeligvis ubegrenset med penger siden de kjører saken videre, men NSF står godt i dette.

Han legger til at ambulansearbeideren får det derimot verre og verre for hver dag som går.

Ankens begrunnelse

– Vi begrunner anken med at tingrettens dom er basert på feil bevisbedømmelse, samt at dommen er avsagt med dissens, sier advokat Arne Moland som representerer OUS.

OUS mener det følger av dommen at tingrettens flertall i sin bevisvurdering har lagt vesentlig vekt på innholdet i videoopptakene. Men sykehuset mener disse opptakene har begrenset bevisverdi.

– Som det fremgår av dommen, kan man ikke ut fra disse opptakene se handlingen, som er det faktiske grunnlag for oppsigelsen av ambulansearbeideren, sier Moland.

Oversendes lagmannsretten

Sykepleien får bekreftet fra Oslo tingrett at de har mottatt ankeerklæringen. De vil først innhente tilsvar til anken fra motparten før saken oversendes til lagmannsretten. Dette vil normalt ta en god stund, cirka en måneds tid.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse