fbpx Her blir sykepleierutdanningen fleksibel Hopp til hovedinnhold

Her blir sykepleierutdanningen fleksibel

Bildet viser en gruppe sykepleierstudenter

Fra høsten av er det mulig å ta en samlingsbasert sykepleierutdanning på heltid i Hammerfest. Studentene blir ferdig på tre år.

1. februar kan studenter søke på den nye sykepleierutdanningen i Hammerfest. Kullet som starter til høsten, blir de første i nord som får et slikt utdanningsløp. For utdanningen blir nemlig på heltid, men undervisningen legges opp som samlinger. Det skriver UiT Norges arktiske universitet i en nyhetsmelding.

Bakgrunnen for grepet er synkende søkertall til sykepleierutdanningene over flere år.

– Denne modellen vil passe både for tradisjonelle heltidsstudenter og studenter som ønsker en mer fleksibel heltidsutdanning, uten å forlenge utdanningsløpet. Det nye tilbudet kan ses på som et rekrutteringstiltak for å utdanne flere sykepleiere, sier Espen Kristiansen, som er assisterende instituttleder ved Institutt for helse- og omsorgsfag.

Instituttet har god erfaring med samlingsbasert sykepleierutdanning. I dag tilbyr de samlingsbasert utdanning over fire år i Tromsø, Bardufoss, Finnsnes, Storslett, Alta, Kirkenes og Harstad. Samlingsbasert utdanning over tre år er altså helt nytt på universitetet.

– Det blir hyppigere samlinger, cirka en uke per måned med obligatorisk undervisning. På denne måten samler vi undervisningen i bolker, og mellom de fysiske samlingene tilbys det nettstøttet undervisning, sier Kristiansen.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse