fbpx Første helseregion i landet med retningslinjer for kunstig intelligens Hopp til hovedinnhold

Første helseregion i landet med retningslinjer for kunstig intelligens

Bildet viser forskningsdirektør Tove Klæboe Nilsen i Helse Nord

Helse Nord har som første helseregionen i landet lansert retningslinjer for bruk og utvikling av kunstig intelligens (KI).

– Utviklingen innen kunstig intelligens skjer svært raskt. Vi har veldig fremoverlente miljøer innenfor kunstig intelligens i regionen vår. Jeg er svært glad for at vi nå ved hjelp av disse har fått på plass disse retningslinjene, sier forskningsdirektør Tove Klæboe Nilsen i Helse Nord i en pressemelding.

Over 19 000 ansatte i de sju helseforetakene i regionen må forholde seg til de nye retningslinjene.

Forskningsdirektør Klæboe Nilsen sier det kan være fristende å ta i bruk systemer som kan forenkle både kliniske og ikke-kliniske prosesser i helseforetakene. Hun mener det er ingen tvil om at kunstig intelligens både kan bidra til kvalitetsforbedring og hjelpe de ansatte til å jobbe bedre og mer effektivt. Det forutsetter etisk og ansvarlig bruk av verktøyene, understreker Klæboe Nilsen.

De nye retningslinjene handler blant annet om at ansatte skal være bevisst sitt ansvar for KI-generert innhold og alltid kontrollere fakta for å unngå feilaktig informasjon. I tillegg skal man aldri dele taushetsbelagt informasjon eller personopplysninger med åpne KI-tjenester.

1 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Anne Grethe Knutsen

Senior IT Ingeniør
6 days 14 hours siden

Som It arbeider i mer en 35 år og sertifisert på Microsoft sin KI teknologi, må jeg si at dette er verktøy som helsevesenet MÅ ta i bruk. Det er allerede regler for dette som er utarbeidet av Microsoft og også andre KI plattformer. Det helsevesenet trenger som vil revolusjonere diagnostikken er Maskin læring. Det kan eksempelvis forklares, ved at man mater inn tusenvis av bilder av kreft svultser, da vil systemet kjenne igjen dette og systemet vil bli bedre, jo mer man bruker det. Vil også fungere for analyse av røntgen bilder. Dette må jo hele tiden kontrolleres av mennesker, men det er en forbrytelse å ikke ta det i bruk.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse