fbpx OUS legger ned barnesenger på epilepsisykehus – berører sykepleiere Hopp til hovedinnhold

OUS legger ned barnesenger på epilepsisykehus – berører sykepleiere

Bildet viser lokalene til Spesialsykehuset for epilepsi (SSE) i Bærum.

Sykepleier- og helsefagarbeiderstillinger fjernes, ikke legestillinger, sier tillitsvalgt.

Oslo universitetssykehus skal kutte 5 av 30 sengeplasser med tilhørende stillinger på Spesialsykehuset for epilepsi (SSE) fra 1. april.

SSE er landets eneste spesialsykehus for personer med epilepsi. Der tilbys utredning og behandling som ikke finnes andre steder i Norge.

OUS: – Må omstille

Avdelingsleder Grete Almåsbak bekrefter kuttene overfor Dagens Medisin.

– De fleste avdelinger i OUS må omstilles i takt med utvikling av pasientbehov og faglig utvikling. Det har vist seg over tid at SSE ikke har behov for det antallet senger avdelingen har fått ressurser til. Kunnskapsgrunnlaget for en barneavdeling er anbefalt til ikke å være større enn 20, som også er dekkende for behovet. En annen faktor er noe nedgang i antall henvisninger til avdelingen, sier Almåsbak til avisen.

Bekymret for pasientsikkerheten

Barnelege og tillitsvalgt Kari Modalsli Aaberg forteller at det skal kuttes i sykepleiere og helsefagarbeidere, ikke i legestillinger, ved avdelingen. 5,5 stillinger forsvinner, står det å lese på nettsidene til Epilepsiforbundet. Aaberg er bekymret for at kuttene skal gå utover pasientsikkerheten og kvaliteten på behandlingen.

– En viktig del av en innleggelse på SSE innebærer nøye observasjon av pasientens anfall og anfallssituasjon. Det skjer hele døgnet, også på natt. Men nå kutter de i antall sykepleiere både på dag, kveld og natt, så det vil være færre pasienter vi kan ha til overvåkning gjennom døgnet, også på natten når foreldrene sover, sier Aaberg til Epilepsi.no.

Rundt 40 000 personer lever med epilepsi i Norge, ifølge Epilepsiforbundet.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse