fbpx Navn frigitt: Sykepleieren Victoria (24) ble drept Hopp til hovedinnhold

Navn frigitt: Sykepleieren Victoria (24) ble drept

Bildet viser åstedet hvor fire personer ble funnet døde 24. januar. Bildet viser også den drepte sykepleieren Victoria Nordli Korslund

Politiet har offentliggjort navnene på ofrene i trippeldrapssaken i Nes. Et av ofrene var sykepleieren Victoria (24).

Det var Victoria Nordli Korslund (24), Katrine Nordli Korslund (30) og Katrines datter Emily (11 måneder) som ble drept i Skogbygda i Nes på Romerike. Det opplyser Oslo politidistrikt i en pressemelding onsdag.Den tragiske hendelsen skjedde 23. januar. 


 

Politiet friga onsdag navn og bilder i samråd med de pårørende og bistandsadvokatene.

To kvinner, en mann og et barn ble funnet drept i huset i Skogbygda. Den antatte gjerningsmannen er de omkomnes far og bestefar (65). Han ringte selv til politiet og varslet om drapene han hadde begått. Deretter sa han at han ville ta sitt eget liv. Mannen har formelt fått status som siktet, selv om han er død.

De fire døde personene ble funnet i et røykfylt hus. Politiet har opplyst at de foreløpige obduksjonsrapportene viser at de to kvinnene og det lille barnet ble skutt. Også den siktede 65-åringen hadde skuddskader.

– Kompetent og god kollega

Katrine Nordli Korslund jobbet som politi, mens Victoria Nordli Korslund var sykepleier ved Kongsvinger sykehus. Hun jobbet ved akuttmottaket, skriver lokalavisen Glåmdalen. Sykehuset er en del av Akershus universitetssykehus (Ahus).

– Ahus Kongsvinger er et lokalsykehus der folk jobber tett i team og kjenner hverandre godt. Victoria var en nyutdannet sykepleier, som viste seg som en kompetent og god kollega. Hun var ei flott og glad jente som veldig mange var glad i, sier Beate Moe Castro, sykehuskoordinator ved Ahus Kongsvinger, til Romerikes Blad.

Hun sier ledelsen på sykehuset har fulgt opp de ansatte tett.

– Vi har brukt mye tid på samtaler, både en til en og i grupper. Vi passer på å ta vare på alle i sorgen, også over tid. Her får vi god bistand fra sykehuspresten og bedriftshelsetjenesten, sier Moe Castro.

– De vakreste menneskene på denne jord

VG har snakket med en venninne av Victoria.

– Victoria satte alle andre foran seg selv. Hun hadde bein i nesen dersom det trengtes. Hun var ærlig, rettferdig og inkluderende. Victoria elsket familien sin og livet med hund. Hun og søsteren hadde de fineste smilene du kan tenke deg. De vakreste menneskene på denne jord både på innsiden og utsiden, sier venninnen til avisen.

Ikke sikre på om man finner alle svarene

Hvorfor mannen skjøt sine to døtre, barnebarnet på 11 måneder og til slutt seg selv, er et sentralt spørsmål for politiet.

– Vi kan ikke være helt sikre på at vi finner alle svarene. I sånne saker kan det være vanskelig å komme helt fram til hvorfor dette skjedde, sa politiinspektør Grete Lien Metlid til NTB forrige uke.

Politiet har gjennomført avhør av familie og andre som sto den siktede 65-åringen nær.

– Hva som har utløst dette, om dette er noe han plutselig har kommet på eller tenkt på over tid, er ikke noe vi kan svare på nå, sa Metlid.

Ettersom den eldste av de drepte kvinnene var ansatt i Øst politidistrikt, har politiet i Oslo overtatt etterforskningen.

Bildet viser de tre ofrene i trippeldrapssaken i Nes

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse