fbpx Helsesykepleiere og spesialsykepleiere i Tromsø fikk lønnshopp rett før jul Hopp til hovedinnhold

Helsesykepleiere og spesialsykepleiere i Tromsø fikk lønnshopp rett før jul

Helsesykepleiere og spesialsykepleiere i Tromsø kommune får et godt lønnstillegg til jul. Og det gjelder ikke bare de i turnus.

Bare seks dager før jul fikk de hovedtillitsvalgte for Norsk Sykepleierforbund (NSF) i Tromsø kommune meldingen om et lønnshopp som utgjør fra 15 000 til 19 800 kroner mer i året i lommeboken.

Særdeles godt fornøyd

Anette Karlsen Eines og Guro Falk, begge hovedtillitsvalgt i NSF Tromsø kommune, er veldig glade:

– I går fikk vi vite at Tromsø kommune øker lønna vår tilsvarende Spekter-lønn til 650 000, gjeldende for alle som har minst 10 års ansiennitet og som har kode spesialsykepleier eller helsesykepleier, sier Eines. 

– Vi leste om saken fra Bodø, men der gjaldt det vel bare de som jobber turnus. Dette er ikke tilfelle i Tromsø, som dere skjønner. Det er vi særdeles godt fornøyd med!

Anette Karlsen Eines refererer til Bodø kommune, hvor sykepleiere i turnus klarte å forhandle seg frem til samme lønn som de sykehusansatte i oktober i år. 

Slik blir lønnsøkningen i Tromsø kommune:

  • 10 og 16 års ansiennitet: Fra 602 000 til 630 200 kroner ved sentralt lønnsoppgjør 2023 (pluss 28 200). 
  • 16 års ansiennitet og mer: Fra 602 000 til 635 000 ved sentralt lønnsoppgjør 2023 (pluss 33000). 
  • Forhandlet lønn til Spekter-nivå (650 000 kroner) betyr 19 800 kroner i tillegg for de mellom 10 og 16 års ansiennitet, og 15 000 kroner ekstra for de med 16 års ansiennitet og mer. 

Lønnsøkningen gjelder fra 1. oktober 2023.

Purret og mast

– Vi har purret på og mast for å få svar på om avtalen som ble gjort i januar, hvor det sto at kommunen skulle matche lønna på UNN, skulle oppdateres etter økningen i Spekter i oktober. 

Forhandlingsavdelingen har tatt dette opp med politikerne, som har erkjent at hvis avtalen skulle ha den rette virkningen – nemlig å holde på erfarne spesialsykepleiere og helsesykepleiere – så måtte de fortsette å matche lønnen de får på UNN. 

-Tror du at dette er nok til at flere vil bli i jobbene sine og at rekrutteringen vil øke?

-Ja, vi mener at dette gir fornøyde ansatte, som ønsker å bli i stillingene sine og fortsette med den gode jobben de gjør for Tromsø kommune. Vi vet at de har ventet i spenning på hva som ville bli utfallet av at vi purret på avtalen, svarer Eines.

NSF i Tromsø har ikke blitt bedt om å avgi noe for å få i land avtalen. 

1 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Renate Kleive

4 måneder 1 uke siden

Gratulerer til NSF Tromsø - utrolig godt jobba av tillitsvalgte! Håper flere andre kommuner følger etter for å beholde spesialkompetanse.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse