fbpx Helse Nord utsetter planen for omstilling av sykehusene Hopp til hovedinnhold

Helse Nord utsetter planen for omstilling av sykehusene

nordlandssykehuset i lofoten

Helse Nord utsetter fristen for ha en helhetlig plan for endring av sykehusene i Nord-Norge klar. Foreløpig utsettes fristen med tre uker, bekrefter direktøren i Helse Nord.

– Vi ser at det vil være behov for å gjøre ulike beregninger og analyser på den helhetlige planen, for å kvalitetssikre saken før den går til styret, sier Helse Nord-direktør Marit Lind til NRK.

Hun ber da om å utvide fristen fra 20. desember til januar. Lind sier hun vil be om at Helse Nord avholder et ekstraordinært styremøte 9. januar.

En arbeidsgruppe i Helse Nord la denne uken fram forslag til store omveltninger i helsetilbudet for nordlendingene. Det ble blant annet foreslått å gå fra ett til to sykehus.

Det ble blant annet anbefalt å legge ned akuttsykehuset i Lofoten og gjøre det til et distriktsmedisinsk senter, samt å kutte fra to til ett sykehus på Helgeland. Samtidig kan akuttberedskapen ved sykehuset i Narvik flyttes til sykehuset i Harstad.

Det skjedde etter at helseminister Ingvild Kjerkol (Ap) i fjor ba helseforetaket om å se på hvilke grep som kan skape en bedre spesialisthelsetjeneste i nord for framtiden. Kjerkol karakteriserer helseforetakets situasjon som alvorlig og mener mangelen på fagfolk er kritisk.

– Endrer nok ikke fremdriften

Helseministeren mener fredagens beslutning fra Helse Nord er bra og viser at helseforetaket hører på de ansatte.

– De tillitsvalgte er kjempeviktige i denne prosessen, så jeg leser det som om at Helse nord har imøtekommet dem. Og det tror jeg er en klok vurdering, sier Kjerkol til NTB.

– Men det endrer nok ikke på den totale fremdriften, men at man bevilger seg mer tid i denne fasen, fortsetter hun.

Etter at arbeidsgruppen i Helse nord la fram sine forslag, har det kommet fram at fem av 15 medlemmer i gruppen ikke ville stemme for planen.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse