fbpx Flere fakkeltog mot Helseplattformen – NSF deltok ikke Hopp til hovedinnhold

Flere fakkeltog mot Helseplattformen – NSF deltok ikke

fakkeltoget i levanger

Mandag kveld gikk sykehusansatte i Midt-Norge i fakkeltog mot Helseplattformen. Norsk Sykepleierforbund uteble.

Det gikk fakkeltog i Namsos, Levanger, Trondheim, Molde, Ålesund, Kristiansund og Volda. Leger, sykepleiere og andre deltok, etter hva Sykepleien erfarer.

Men Norsk Sykepleierforbund (NSF) deltok ikke i demonstrasjonene. Kenneth Sando Grip, fylkesleder i Trøndelag NSF, forklarer hvorfor:

– Dette var et fakkeltog mot Helseplattformen som journalsystem, der overskriften var «Stopp Helseplattformen vol. III».

– NSF Trøndelag har ikke tatt stilling for eller imot dette systemet i seg selv. Vi har forholdt oss til at dette er et system som arbeidsgiverne i regionen har valgt å innføre, forteller Grip.

Han legger til at NSF har vært tydelig på at ansatte må sikres et verktøy de kan bruke. Fylkeslederen sier også at verktøyet må gi merverdi, og at tilfredsstillende opplæring og gode arbeidsvilkår under og etter innføring må sikres.

Både positive og negative tilbakemeldinger fra sykepleierne

Journalsystemet ble innført ved St. Olavs hospital natt til 12. november i fjor. Mange av de ansatte ved sykehuset har vært tydelig på at arbeidsbelastningen har blitt verre, og flere har vurdert å slutte på grunn av innføringen, skriver NRK.

NSFs andre nestleder har tidligere tatt til orde for å stoppe den videre utrullingen av journalsystemet.

Fylkeslederen i NSF Trøndelag sier tilbakemeldingene fra medlemmer spenner fra «dette er et godt system for vår arbeidsplass» til «dette utgjør en risiko for pasientsikkerheten hos oss».

– I så måte er det vanskelig å aktivt ta stilling til systemet i seg selv. Om fakkeltoget hadde vært en støtte til de av våre medlemmer og kolleger som daglig står i utfordringer med tanke på arbeidsmengde, usikkerhet på om «alt» blir riktig og så videre, hadde det vært enklere å delta som fagforening. Men i og med at våre tillitsvalgte deltar i prosesser hos hver enkelt arbeidsgiver der de benytter seg av mulighetene til medvirkning og påvirkning, så er det der innsatsen legges. Det er på de arenaene vi som organisasjon virker og jobber, sier Sandmo Grip.

Lege: Vi ønsker en styrt avvikling

Overlege Monica Engstrøm ved St. Olavs hospital sier det er mulig å skrote Helseplattformen. Det er et spørsmål om vilje, mener hun.

Engstrøm forteller at det har gått ett år uten bedring.

– Tvert imot er risikoen stor for pasientene våre, og vi ønsker å få en styrt avvikling og gå over til noe som er trygt og sikkert for oss og pasientene.

Administrerende direktør Stig Slørdal i Helse Midt-Norge sier de er kjent med markeringene.

– Når det arrangeres fakkeltog, er det sterkt uttrykk for at ansatte opplever at det har vært utfordringer med innføringen på St. Olavs. Dette tar vi på alvor, og vi ser på hvordan vi sammen skal få systemet til å fungere bedre.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse