fbpx Kjerkol tar grep på Helseplattformen Hopp til hovedinnhold

Kjerkol tar grep på Helseplattformen

kjerkol

Problemer rundt innføringen av journalsystemet Helseplattformen i Midt-Norge har skapt uro og utløst store ekstra kostnader. Helseminister Ingvild Kjerkol (Ap) vil nå ta grep for å bedre situasjonen.

Nesten ni av ti leger ved St. Olavs hospital i Trondheim mener pasientsikkerheten er truet på grunn av problemene med journalsystemet, skriver NRK.

I går gikk NSFs andre nestleder ut å krevde at utrullingen skulle stoppes:

Jeg er bekymret for situasjonen knyttet til innføringen av Helseplattformen, særlig ved St. Olavs hospital
Ingvil Kjerkol, helse- og omsorgsminister

Kjerkol varslet forrige uke at hun kom til å møte ledelsen for å finne en løsning. Hun er langt fra fornøyd med innføringen av Helseplattformen.

Er bekymret

– Slik situasjonen er nå, brukes ikke de samlede ressursene i regionen godt nok i arbeidet med Helseplattformen. Det er uheldig og har uønskede konsekvenser for helseforetak og kommuner i Midt-Norge, sier hun til NRK.

Det er bestemt at Helse Midt-Norge skal utrede og vurdere en samling av ressursene i Helseplattformen AS og Helse Midt-Norges heleide IKT-tjenesteleverandør, Hemit HF, for å styrke kapasitet og kompetanse.

Skal ikke skrotes

Journalsystemet har ennå ikke blitt innført i andre sykehus i regionen på grunn av de store problemene ved St. Olavs hospital.

Det blir imidlertid ikke aktuelt å skrote Helseplattformen.

– Det å få på plass et alternativt system vil ta mange år og koste milliarder av kroner. Det er milliarder av kroner som jeg ikke har tilgjengelig, og ikke er villig til å ta fra pasientene.

– Risiko knyttet til pasientsikkerhet ville også vært høy dersom det ble satt i gang nye anskaffelsesprosesser nå.

Helseplattformen er en felles digital plattform for hele helsetjenesten i Midt-Norge. Målet da den ble innført i november i fjor ved St. Olavs hospital i Trondheim, var bedre informasjonsflyt og økt pasientsikkerhet.

Helse Midt-Norges styre skal ta en ny avgjørelse om Helseplattformens fremdrift i sitt novembermøtet, etter hva Sykepleien erfarer.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse