fbpx Lars Berrum spiller i ny tv-serie Hopp til hovedinnhold

Lars Berrum spiller i ny tv-serie

Bildet viser Lars Berrum.

– Det er første gang jeg spiller en rolle som ikke er meg, eller en versjon av meg, sier han.

TV 2 lager den nye serien «Purk» med Ine Jansen i hovedrollen som den rufsete etterforskeren Lisa. På rollelisten står blant andre også Jonis Josef, Trond Espen Seim og komiker og sykepleier Lars Berrum.

For Berrum er dette en ny erfaring.

– Det er første gang jeg spiller en rolle som ikke er meg, eller en versjon av meg, sier han.

– Hvordan er det?

– Når jeg ser meg selv opp mot folk som Ine Jansen og Trond Espen Seim, så tenker jeg «hva har jeg her å gjøre?». Men når jeg blir spurt om ting, så er jeg ikke den som takker nei.

– Går ikke alltid veien

I serien spiller han karakteren Tommy.

– Han er en som snakker før han tenker og som havner i idiotiske situasjoner. Så han er ikke helt ulik meg heller, og det er en god krykke å ha.

Berrum forteller at Tommy og en som heter Bikkja er et slags tohodet troll.

– De er surrete fyrer langt nede i systemet, og det går ikke alltid veien for dem, for å si det sånn.

Serien beskriver han som en krimkomedie, med Ine Jansen i Clint Eastwood-stil.

Ifølge TV 2 må hun bale med at mannen er forsvunnet, og at ingen tror på hennes teori om hva som har skjedd, samtidig som hun må ta seg av moren med demens. Hun blir også blir sendt i samtaleterapi for å få hjelp med sinnemestring.

I rollegalleriet er det blant andre dealer, narkoboss og en miljøbevisst narkotikasmugler.

– Hadde trengt sykepleie

Kan du si noe mer om Tommy?

– Jeg vet ikke helt hvor jeg skal plassere han i pasientarsenalet, men han ligger nok nærmest de som sykepleierne på gateplan møter, tror Berrum.

– Tommy har nok ikke hatt den beste oppveksten, og hadde nok trengt litt forebyggende sykepleie tidlig i barndommen. Så sånn sett må jeg nesten takke politikerne for at de bevilger altfor lite penger til forebyggende helsearbeid. Det er jo ikke bra, men det får frem karakterer jeg kan spille på.

Lars Berrum har jobbet som komiker og programleder i mange år, og har i perioder vært ute av sykepleien. Men under pandemien begynte han å jobbe på Diakonhjemmet sykehus.

– Jobber du fremdeles som sykepleier?

– Jeg har tenkt å holde det varmt, sier Lars Berrum.

– Men etter korona har jeg skyldt så mange jobber. I komiverdenen er det sånn at man får en tredel når man inngår en avtale, og resten når man har gjort jobben. Så det har vært mange jobber jeg har tatt igjen etter flere runder med nedstengninger. Målet mitt er å ta noen helgevakter som sykepleier, både for å opprettholde faget og fordi det gir meg noe personlig.

Er som en førsteårsstudent

– Vil du fortsette som skuespiller?

– Det har vært veldig gøy. Men når det er sagt, så har jeg veldig respekt for skuespillerfaget. Jeg kan bare spille de som ligger nært meg selv. Jeg er ikke der Ine Jansen er, som kan ta noen som er veldig ulik henne selv og så forvalte det.

Skal han sammenlikne skuespill med sykepleie, så plasserer han seg selv som førsteårsstudent.

– Har du en drømmerolle?

– Ja. I den er jeg en superhard og nådeløs gangster, som har rotet seg ned i underverdenen på en sympatisk måte. For han jobber også som sykepleier, og elsker det. Den dobbeltheten som ligger i en sånn karakter vil jeg gjerne spille.

– Han kunne kanskje også virket rekrutterende til yrket?

– Ja. For å realisere ham, skal jeg ikke søke støtte fra Norsk filminstitutt, men fra Norsk Sykepleierforbund. 

«Purk» kommer på TV 2, men har ikke fått premièredato.

Lars Berrum er fast spaltist i Sykepleien.

Bildet viser Lars Berrum.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse