fbpx NSF-debattleder opplyste ikke om partitilhørighet Hopp til hovedinnhold

NSF-debattleder opplyste ikke om partitilhørighet

werner larsen - nestleder i viken nsf

NSF-nestlederen i Viken, Dag Werner Larsen, har ledet politiske debatter i regi av fylkeskontoret uten å informere om at han er Ap-medlem og listekandidat foran valget. 

Sykepleiens gjennomgang av politisk engasjement blant de topptillitsvalgte i NSF viser at fire tillitsvalgte står på valglister til lokalvalget. En av dem er fylkesnestleder Dag Werner Larsen i NSF Viken. Han er medlem av Arbeiderpartiet og står på Sarpsborg Aps liste foran kommunevalget. Larsen har sisteplassen på listen.

– Verken NSF Viken eller jeg har fått reaksjoner

Fylkesnestlederen forteller at han har ledet seks av åtte av NSF Vikens politiske debatter foran valget. Han opplyste ikke om partitilhøringhet, og at han er listekandidat for Ap.

– Hvorfor ikke?

– Min rolle som debattleder er ikke å fremme egne meninger, men løfte andres. Jeg har derfor ikke valgt å informere om mitt eget politiske engasjement. Verken NSF Viken eller jeg har fått reaksjoner på dette lokalt, sier Larsen til Sykepleien.

Og fortsetter:

– Jeg har aldri latt mitt politiske ståsted påvirke min jobb som sykepleier og lar det heller ikke påvirke min jobb for sykepleierne som «fylkestillitsvalgt» for NSF.

– Skryt fra Høyre

Larsen mener god helsepolitikk kan komme fra hele det politiske spekteret.

– Etter debatten vi hadde på Nes, fikk vi til og med skryt i et leserinnlegg fra Høyre, sier han.

Fylkesnestlederen er tydelig på at han ikke har en politisk agenda når han representerer NSF som debattleder på politiske møter. Larsen sier han skiller mellom jobb og fritid.

– Jeg er like hard mot de som ikke følger tema og like villig til å løfte frem god helsepolitikk uansett om det er fra Rødt eller Frp. Mange lokale partier har overrasket meg positivt.

Larsen sier han alltid er godt forberedt før debattene og mener det er viktig å være upartisk i disse sammenhengene.

– Jeg setter pris på at Sykepleien løfter saken, og jeg tar så klart med meg innspillene videre i vurderingene jeg blant annet gjør med min fylkesleder, om hvor engasjert jeg kan være privat i partipolitikken.

Forbundslederen maner til bevissthet

Forbundsleder Lill Sverresdatter Larsen sier det er viktig at tillitsvalgte er bevisst på at NSF er en partipolitisk uavhengig organisasjon.

– Personlig synes jeg det er en forskjell på om jeg som forbundsleder fronter et partipolitisk ståsted eller om en tillitsvalgt på en avdeling på sykehus eller i kommuner gjør det, sier Larsen.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse