fbpx Frykt for at 30 stillinger på helseutdanningen kan ryke Hopp til hovedinnhold

Frykt for at 30 stillinger på helseutdanningen kan ryke

inngangspartiet til ntnu i trondheim

NTNU-fakultet må spare 30 millioner.

Mens regjeringen venter på svar på hvordan finansieringsmodellen for helsefag kan se ut, må det kuttes på flere universiteter og høyskoler. Fakultet for medisin og helsevitenskap ved NTNU må kutte minst 30 millioner kroner. 30 undervisningsstillinger kan ryke, skriver Krohno.

Naturlige avganger

– Det kan løses ved naturlige avganger, sier hovedtillitsvalgt i Norsk Sykepleierforbund ved NTNU, Geir-Tore Stensvik, til avisen.

Han sier at det er snakk om å droppe den tverrfaglige videreutdanningen i aldring og eldres helse, i tillegg til at studentene vil få mindre veiledning i praksis og når de tar mastergraden.

– Blir helt bakvendtland

Også forbundsledelsen i NSF reagerer på nyheten.

– Vi har sett at institusjonene har fått i oppdrag å øke antall studieplasser, noe som i seg selv er positivt, uten at det følger midler med. Da blir det krevende. Det skulle i det minste vært en omfordeling, noe universitetene har et ansvar for. Hvis det ikke skjer, men det i stedet blir kuttet, blir dette helt bakvendtland, sier forbundsleder Lill Sverresdatter Larsen til Khrono.

Flere sliter

Forslagene til kutt ved NTNU skal behandles av fakultetsstyret i september.

Også UiT Norges arktiske universitet og Høgskulen på Vestlandet sliter med å fylle opp undervisningslokaler med studenter. Økonomien er trangere, og de sliter med å oppfylle regjeringens forventninger om å prioritere helsefag, ifølge Khrono.

Universitet i Sør-Norge mener de langt på vei klarer å oppfylle departementets krav. 

Kan flytte studieplasser

Statsråd for forskning og høyere utdanning, Sandra Borch (Sp), skriver til Khrono at regjeringen forventer at utdanningsinstitusjonene opprettholder kapasiteten. Hvis ikke kan studieplasser bli flyttet bort i budsjettprosessene.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse