fbpx Sykepleier og advokat risikerer seks års fengsel for underslag Hopp til hovedinnhold

Sykepleier og advokat risikerer seks års fengsel for underslag

En sykepleier og en advokat er tiltalt for grovt underslag mot en eldre beboer på et sykehjem for til sammen 7,6 millioner kroner. Torsdag 24. august starter rettssaken.

Rettssaken foregår i Oslo tingrett og er planlagt å vare i en måned, ifølge Dagbladet Børsen, som omtalte saken først.

Tiltalen ble kjent i november. Da var summen 7,4 millioner, ifølge en pressemelding fra Økokrim som Sykepleien har gjengitt. Nå er summen altså steget til 7,6 millioner.

Strafferammen for grove underslag og grove bedragerier er seks års fengsel.

Begge de tiltalte nekter straffskyld.

Den eldre kvinne skal ha gått bort i august i 2022.

Mener beboeren ga bort pengene frivillig

Sykepleieren var leder av sykehjemmet som kvinnen i 90-årene bodde på. Advokaten var kvinnens tidligere advokat.

Økokrim fattet interesse for saken da det ble oppdaget at store pengesummer gikk ut av kvinnens konto.

Advokaten skal ha utformet gavebrev fra den eldre kvinnen, som hun skrev under på. Gavebrevene var stilet til ham selv og sykepleieren.

Dette hevder advokaten at var den eldre kvinnens ønske. Han bestrider sterkt at han har gjort noe ulovlig.

– Han erkjenner ingen straffskyld. På disposisjonstidspunktet tilsa hennes [fornærmedes] helsetilstand at hun var fullt innforstått med hva denne gaven besto i, sier mannens forsvarer Henriette Willix til Dagbladet Børsen.

Økokrim mener altså at den tidligere advokaten, som nå har mistet bevillingen, skal ha underslått 7,4 millioner kroner fra kvinnen som var hans klient. Etter å ha utferdiget flere gavebrev på vegne av fornærmede til den tidligere sykepleieren og seg selv skal han ha overført til sammen 5,4 millioner kroner til sykepleieren og 2 millioner kroner til seg selv.

Sykepleieren tiltalt for bruk av bankkort

Sykepleieren, som er i 50-årene, er også tiltalt for å ha brukt den eldre kvinnens bankkort til å kjøpe en rekke varer til seg selv for over 100 000 kroner. Kvinnen skal blant annet ha kjøpt et smykke fra David Andersen til en verdi over 20 000 kroner og en Iphone for over 9000 kroner.

– Det er en alvorlig tiltale, fordi det er snakk om store beløp, fornærmede var i en sårbar situasjon, og fordi vi mener at de tiltalte har brutt med den særlige tilliten som følger med stillingen de hadde som advokat og sykepleier, sier statsadvokat og påtaleansvarlig Anne Allum i Økokrim i pressemeldingen fra november 2022. 

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse