fbpx Kommune på sykepleierjakt legger 190 000 ekstra på bordet Hopp til hovedinnhold

Kommune på sykepleierjakt legger 190 000 ekstra på bordet

Bildet viser veiden til Hovden i Bø i Vesterålen

Strålende, mener fylkesleder i NSF. – Dette er penger som brukes til brannslokking til vanlig, sier hun.

Bø kommune i Vesterålen har lyst ut to hele, faste sykepleierstillinger på dag ved et bo- og behandlingssenter. I tillegg skal kommunen fylle en 80-prosentstilling på natt ved samme senter.

I likhet med mange andre kommuner frister Bø med ekstra penger for å lokke til seg søkere. Sykepleierne som ansettes i de to faste stillingene, vil få et rekrutteringstillegg på 100 000 kroner mot en bindingstid på to år. I tillegg lover kommunen å betale ned 90 000 kroner av sykepleiernes studielån over tre år.

NSF: – Sunn fornuft

Fylkesleder Gjertrud Helene Krokaa i Norsk Sykepleierforbund Nordland applauderer rekrutteringsstrategien.

– Jeg synes det er helt strålende at de tilbyr hele, faste stillinger og lokker med penger. Dette er penger som kommunene bruker til brannslokking til vanlig. Når du ser på pengebeløpet og tenker på hva små kommuner må betale for å få hjem ferdigbehandlede pasienter, så er det bare sunn fornuft å investere penger i kompetanse som kan opprettholde faglige, forsvarlige helsetjenester. Det er det som er bærekraftig i fremtiden, sier hun til Sykepleien.

Krokaa synes det hadde vært ekstra hyggelig om fremstøtet i Bø bidro til at sykepleiere som ikke jobber i helsevesenet i dag, kom tilbake.

Ikke bare rekruttere, men beholde

– Skiller denne pakken seg fra lignende tilbud du har sett?

– Etter hvert så er det flere kommuner rundt om i Nordland som tilbyr rekrutteringstillegg. Noen har også begynt å sette søkelys på egne lønnsstiger for folk som allerede er ansatt. Det er bra, for vi kan ikke bare rekruttere nytt personell. Vi må også gjøre alt vi kan for å beholde de sykepleierne vi har.

– I hvilken grad opplever du at lokkepenger fungerer for å få nyansatte til å bli?

– Ved å rekruttere nytt personell kan vi gjøre noe med bemanning og arbeidsmiljø. Det er grenser for hvor mange maraton et menneske kan springe. Så vanskelig som det er å få tak i sykepleiere nå, så må samtlige arbeidsgivere sette alle kluter til, sier fylkeslederen.

Helseleder: – Kommunal kannibalisme

At kommunene overbyr hverandre for å lokke til seg sårt tiltrengte sykepleiere, kan skape en vond spiral det er vanskelig å komme ut av, uttalte en helseleder i Troms og Finnmark tidligere i sommer.

– Jeg har valgt å kalle dette for kommunal kannibalisme, sa Arnstein Larsen, leder for helse, oppvekst og velferd i Måsøy kommune, til NRK. Andre helseledere har brukt det samme uttrykket tidligere.

Fylkesleder Krokaa i NSF Nordland er helt uenig.

– Noen kommuner og kommuneadministrasjoner snakker om kannibalisme, og at man tar arbeidskraft fra andre. I stedet for å være misfornøyd med andre tilbud bør de hive seg rundt. Alle er nødt til å gjøre tiltak. Hvis ikke går ikke dette bra. Det siste året har vi sett altfor mange som rett og slett er utslitt og ikke orker mer, sier hun.

KS: Tariffavtalen åpner for ekstrakompensasjoner

Sykepleien har spurt hva KS synes om at kommuner bruker lokkepenger for å rekruttere sykepleiere, og i hvilken grad det er en utfordring at kommuner overbyr hverandre.

Avdelingsdirektør for arbeidsgiverpolitikk i KS, Marit Roxrud Leinhardt, svarer slik:

– Det er godt kjent at kommuner i samme region konkurrerer om kompetanse og arbeidskraft, spesielt sykepleierkompetanse. Mange kommuner gir ekstrakompensasjoner for å rekruttere og beholde, og dette åpner også tariffavtalen for.

Leinhardt sier det er fortvilende for kommunene at sykepleiermangelen er stor, konkurransen så hard, og at man i ytterste konsekvens sliter med å levere livsnødvendige helsetjenester til innbyggerne.

– Kommunene tar i bruk mange tiltak og gjør det de kan for å gi innbyggerne gode tjenester. Innenfor tariffavtalens grenser står den enkelte kommune fritt til å sette inn nødvendige tiltak for å beholde og rekruttere arbeidskraft, sier avdelingsdirektøren i KS.

5 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Aleksander Guttersrud

Assistent og sykepleierstudent
9 måneder 3 uker siden

Mitt håp for fremtiden er at kommune å stat snart skjønner at det ikke handler om penger, men grunnbemanning. Du kan sikkert kaste penger etter folk, men dem kommer ikke til å bli etter to år.

Trine

Sykepleier
9 måneder 3 uker siden

Hva med å betale pensjonistene som orker, og har stor kompetanse, vanlig timelønn fremfor pensjonistlønn? Vi som orker kan dekke mange av de ledige vaktene, tenker jeg.

Babita Rani Pathak

Servitør men sykepleier i India
9 måneder 3 uker siden

Jeg har lest mange ganger at Norge har stort mangler av sykepleier men ingen som finne enda hva er årsaker dere ga ikke noe sjanse til utlandansk sykepleier i deres landet andre grunn krav . Jeg kjønner at språk krav er viktig men synes dere matte krav er også viktig med 3 < jeg synes at hvis man bestått i matte det er nok til å få plass i studie men nei dere trenger 3 det gir ikke mening > også en ting til matte 1p er nok til å bestå trenger ikke å bestå p2 .
Takk

Nina

Pensjonert sykepleier
9 måneder 3 uker siden

Lønn er avgjørende - det vet da vel alle ..?
Skjønner ikke ennå at sykepleieryrket har ligget så langt nede på lønnsstigen. Hva i all verden er det som gjør at holdninger til lønn i helsesektoren generellt alltid holdes nede? Folk ktever jo gode helsetjenester når de trenger dette..
Bø kommune er smarte, og de sykepleierne som søker dit,- vil ikke bare få uttelling på lønnslippen, men komme til en landsdel som er så nydelig og rik på mange andre måter- både natur, menneskelig og frihet :)

Oddbjørn

Sykepleier
9 måneder 3 uker siden

Alle forstår at når det er for mange som etterspør stadig færre tjenester må prisen opp. Økt lønn vil flre flere til å jobbe i større stillinger, lenger, eller komme tilbake fra andre dårligere betalt yrker.

Arbeidsgiver bør være glad sykepleiere vil arbeide for dem😊

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse