fbpx Minner fra sykepleiepraksis: – Pasienten fikk for seg at vi hadde et forhold Hopp til hovedinnhold
Minner fra sykepleiepraksis:

– Pasienten fikk for seg at vi hadde et forhold

Bildet viser NSF-leder Lill Sverresdatter Larsen

– Jeg var tett innpå en pasient. Denne gangen ble det særdeles ubehagelig, forteller Lill Sverresdatter Larsen. NSF-lederen er en av sykepleierne som forteller hva de husker best fra praksistiden.

Hvem: Lill Sverresdatter Larsen

Praksis: Tromsø, 2000

Jobber nå: Leder i Norsk Sykepleierforbund

Jeg fikk stor frihet under ansvar av veilederen på ortopedisk avdeling på UNN, sykehuset i Tromsø. Jeg stortrivdes!

Der fikk jeg kontakt med en eldre dame som var blitt hofteoperert. Hun ba om adressen min, for hun ville skrive brev til meg.

Veilederen sa «hmmm». Han sa jeg måtte beskytte meg, for jeg kom til å komme i nær kontakt med mange pasienter. Men jeg ga henne adressen. Vi skrev til hverandre i tre år, helt til hun døde.

Som student kan du prate, gå i dybden. Jeg syns det er fint! Du kan ikke gjøre det samme som sykepleier. Det er det ikke tid til. Med alle samtidighetskonfliktene vi står i, så bortprioriteres dessverre dette.

Da jeg hadde praksis i hjemmetjenesten, psykisk helse og rus, kom jeg tett innpå en annen pasient. Denne gangen ble det særdeles ubehagelig. Han fikk for seg at vi hadde et forhold og oppsøkte meg på hybelen. Jeg var alenemor da. Veilederen snakket med ham flere ganger og sa han måtte forstå at det ikke var sånn som han trodde.

Veilederen sa jeg måtte politianmelde ham. Jeg gjorde ikke det, og det dabbet av. Men det sier noe om hva man kan komme ut for, og hvor sårbar man kan bli også i møte med pasienter som vi får en nær relasjon til gjennom yrket.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse