fbpx Fengselsdom i Sverige for italiensk skandalekirurg Hopp til hovedinnhold

Fengselsdom i Sverige for italiensk skandalekirurg

Den dømte kirurgen Paolo Macchiarini

Kirurgen Paolo Macchiarini er i Sverige kjent skyldig i tre tilfeller av grov mishandling for å ha implantert syntetiske luftrør. Han får to og et halvt års fengsel.

Saken dreier seg om tre pasienter som i 2011 og 2012 fikk operert inn syntetiske luftrør etter at det ble funnet svulster eller skader på organene deres. Alle tre døde etter store komplikasjoner.

Ikke nødssituasjoner

Dommen falt i Svea hovrett i Stockholm onsdag. Domstolen konkluderte, i motsetning til tingretten, med at det ikke var snakk om nødssituasjoner da inngrepene ble gjennomført på de to første pasientene. Den mener at pasientene kunne ha levd videre i «ikke ubetydelig tid» om ikke inngrepene fant sted.

Macchiarini mener det er uforståelig at domstolen slo fast at han skadd pasientene med vilje.

– Å skade noen med vilje er den mest avskyelige anklagen man kan rette mot en lege, sa han ved et pressetreff.

– Jeg er litt overrasket over at domstolen besluttet at jeg har skadd de tre pasientene med vilje, når politiutredningen ikke viste det, sa han videre.

Dommen blir anket, sier Macchiarinis forsvarer.

I den første dommen, som falt i fjor, ble Macchiarini funnet skyldig i ett tilfelle av grov kroppsskade og ikke skyldig i tre tilfeller av grov mishandling. Dommen ble anket av både påtalemyndighet og kirurgens advokater.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse