fbpx Får 30 000 for å flytte ferien Hopp til hovedinnhold

Får 30 000 for å flytte ferien

Bildet viser Susanna Bjørkås-Olsen

Sykepleier og tillitsvalgt Susanna Bjørkås-Olsen flytter sommerferien for 30 000 kroner pluss én lønnet fridag og helsefremmende turnus.

Lebesby kommune i Finnmark begynner å få oversikt over sommerturnusen.

– Nå ser det ut til at sommeren skal gå rundt, men kommunen jobber fremdeles med å få nok vikarer, sier NSF tillitsvalgt, Susanna Bjørkås-Olsen.

Forskyver ferien

Arbeidsgiver sendte tidligere i vår ut et tilbud om 30 000 kroner ekstra til sykepleiere som kunne tenke seg å ta ferie uten om hovedferien.

– Jeg er så vidt jeg vet den eneste som meldte seg. Jeg mente imidlertid at 30 000 kroner var litt lite. Jeg skal jo tross alt skatte av beløpet, så det blir ikke så mye igjen, sier hun.

Bjørkås-Olsen sendte derfor inn et krav om en dag betalt fri, og en helsefremmende turnus.

– Jeg vet ennå ikke hvordan sommeren min ser ut i forhold til turnus da det ennå jobbes med, men jeg får en betalt fridag, sier hun.

«Gullvakt»

Hun forteller videre at kommunen har innført «gullvakter» for å dekke resterende vakante vakter for alle ansatte.

– Hva er en gullvakt?

– Gullvakter er ekstra betalt på utvalgte vakter som står ubemannet. Her er ikke det avklart ennå hvilke vakter som blir gullvakter. Beløpet varierer om det er dag, aften eller natt, forteller hun.

Arbeidsgiver har ifølge Bjørkås-Olsen flyttet litt rundt på de ansatte etter hva de selv har ønsket, og for at dekningen med sykepleiere og helsefagarbeidere blir jevnt fordelt.

– Det virker som dette har gått smertefritt. Jeg har i alle fall ikke hørt noe fra medlemmene, sier hun.

Bjørkås-Olsen sier kommunen nå i innspurten håper at flere sykepleiere melder sin interesse og vil jobbe hos dem i sommer.

1 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

B. Fredriksen

Intensiv sykepleier
1 year 2 months siden

Vi er 3-4 stk på min avdeling som de siste 15 år har tatt ferie i mars/november. Jobbet hele sommeren. Vi har fått «lov» og kunnet reise når det er billigere. Det har aldri vært snakk om kr 30000 i kompensasjon.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse