fbpx Sykepleier Camilla har mottatt sin siste telefaks Hopp til hovedinnhold

Sykepleier Camilla har mottatt sin siste telefaks

sykepleier camilla ved faksmaksinen på jernbanetorget apotek

– Vi fikk den siste telefaksen med resepter i forrige uke, sier sykepleier Camilla Aaland Krokaas. Til slutt hentet moderne teknologi også veterinærbransjen.

Modernisering tar tid.

Sykepleier Camilla Aaland Krokaas jobber på et av Oslos døgnåpne apotek, hvor veterinærene inntil forrige uke fikk sende inn resepter på telefaks.

– Vi har masse medisiner til husdyr ettersom vi er et av få døgnåpne apotek i Oslo, forteller Aaland Krokaas.

Veterinærene er på papir

Veterinærer har ikke e-resept. Når Dagros eller Pluto trenger medisin er papirresepter førstevalget, selv om også telefonresepter og resepter via telefaks er vanlig, skriver Apotekerforeningen i en pressemelding.

– I den nye forskriften fases telefaks ut, sier Anne-Lise Härter, direktør for e-helse i Apotekforeningen. Men det forelå ingen forslag til alternative kommunikasjonsmåter eller hvordan utfasingen skulle løses praktisk.

Løsningen som Veterinærforeningen og Apotekerforeningen har kommet frem til baserer seg på å sende «telefaksen» som vedlegg til e-post.

Gjør unntak for kjæledyr ved akutte tilfeller

– Det er nok noen år til de får e-resepter blant veterinærene, sier sykepleier Aaland Krokaas på det døgnåpne apoteket på Jernbanetorget i Oslo.

Krokaas har jobbet som sykepleier her i ti år, hun er fra Asker utenfor Oslo.

– Vi blir stadig flere sykepleiere på apotekene, sier hun.

– Hvordan er samarbeidet med farmasøytene?

– Det fungerer veldig bra, det er bare farmasøyter med en master som kan bli apoteker, forteller Krokaas.

– Kan man ta med en syk hund til apoteket?

– Ja, vi gjør unntak for akutte tilfeller, men til vanlig overholder vi forbud på grunn av blant annet allergikere, forteller Krokaas.

Veterinærene er fornøyde

Camilla Larsen er fagsjef i Veterinærforeningen, og fornøyd med løsningen etter en del frustrasjon blant medlemmene da ufasingen ble annonsert:

– Samtlige er glade for å ha fått en god bruksanvisning for å sende resepter via e-post, og en trygghet i å vite at fremgangsmåten er avklart med både Legemiddelverket og Helsedirektoratet, slik at det juridiske ved veterinærers forskrivning er ivaretatt, sier Larsen.

0 Kommentarer

Annonse
Annonse