fbpx Kraftig økning i salg av forkjølelsesmedisiner Hopp til hovedinnhold

Kraftig økning i salg av forkjølelsesmedisiner

Hittil i 2022 er det solgt 3,8 millioner pakninger av forkjølelsesmidler i norske apotek, mot 2,4 millioner pakninger i fjor.

Nordmenn hoster og harker og er mer snørrete enn på mange år.

Midler til behandling og lindring av forkjølelse er tilbake på 2019-nivå. Det viser tall Apotekforeningen har innhentet fra Farmloggs legemiddelstatistikk.

Mange av legemidlene selges også utenom apotek. Tallene som nevnes her gjelder bare salg fra apotek i januar til september årlig.

Reseptfrie

De fleste forkjølelsesmidlene er reseptfrie legemidler. Det brukes desidert mest xylometacolin (f.eks. Otrivin), som brukes mot tett nese. Deretter følger det slimløsende middelet acetylcystein (f.eks. Bronkyl).

Fagdirektør i Apotekforeningen Hanne Andresen sier i en pressemelding at forbruket av slike legemidler er ca. 60 prosent høyere enn i fjor, og nesten 10 prosent høyere enn «normalåret» 2019.

Sammenliknet med 2020 da pandemien kom i mars, er forbruket omtrent 35 prosent høyere, målt i antall pakninger.

Brukes også mot korona

Andresen minner også om at mange av disse midlene brukes til å lindre plager ved covid-19-sykdom. I 2022 har det vært mye spredning av både korona og forkjølelse, som kan forklare den ekstra store bruken av forkjølelsesmidler.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse