fbpx Sykepleier på apotek Hopp til hovedinnhold
Min jobb som sykepleier

Sykepleier på apotek

Bildet viser Elsa Jytte Hagstrøm bak disken på Boots apotek Fredrikstad.

– Vi kommer tett på mennesker i sårbare faser av livet.

Fakta
Elsa Jytte Hagstrøm, apoteksykepleier

Arbeidsplass: Boots apotek i Fredrikstad

Utdanning: Bachelor i sykepleie

Ikke alle apotek har sykepleiere, men jeg tror det vil bli mer og mer vanlig. Pågangen er stor og den øker. Ryktene går i byen, og mange leger anbefaler pasientene dette apoteket fordi vi er to sykepleiere her i team med farmasøyter og apotektekniker. 

De som kommer hit er kunder, ikke pasienter. Det er litt uvant, men jeg føler jeg får gitt mye sykepleie hver dag. Inkontinens, stomi, kateter, ernæring og litt artrose er temaer som går igjen. Vi får mange henvendelser fra ansatte i hjemme- og boveiledningstjenesten når de slipper opp for råd. Noen ganger er det vanskelig å finne riktig produkt til brukerne, og da kan det være greit å spørre oss om råd. Det fins et hav av utstyr, og i denne jobben får jeg hele tiden oversikt over produkter fra leverandører og oppdateringer om lovverk fra HELFO. 

Vi er opptatt av å gi gode råd, men samtidig passe på at det ikke tas ut mer utstyr enn nødvendig. Det er offentlige midler som brukes på utstyr til for eksempel inkontinens, og min jobb er å følge retningslinjer fra HELFO. Det kommer også privatkunder, og vi har et diskresjonsrom hvor vi kan ta oss god tid til en prat i ro og fred. Til kvinner med brystproteser har vi et eget rom for proteser og undertøy. Noen er nyopererte og i krise, og vi kommer tett på mennesker i sårbare faser av livet.

Noen ganger reiser vi på hjemmebesøk, for eksempel hvis hjemmesykepleien ikke helt finner grunnen til at en dame med inkontinens føler sårhet. Da kan vi sammen finne riktige produkter til akkurat henne.

Jeg er glad vi er to sykepleiere i apoteket, vi støtter hverandre og konfererer hele tiden. Vi jobber i et tverrfaglig miljø med mange ulike problemstillinger, og det liker jeg veldig godt. Mange kunder blir veldig glade for å snakke med en sykepleier. Det kan være spørsmål om brannsår, atopisk eksem eller mer kompliserte sår, og da er det greit å ha litt erfaring med de ulike produktene.

Vi kan få de merkeligste spørsmål. Jeg husker en eldre mann som trengte hjelp til å ta på støttestrømper, men han orket ikke ha hjemmesykepleie. Så han lurte på om jeg var på jobb hver morgen, også lørdag, og kunne hjelpe ham. Jeg hadde nesten vanskelig for å si nei.

Mange kunder blir veldig glade for å snakke med en sykepleier.
Elsa Jytte Hagstrøm

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse