fbpx Kommuner starter ny nettbasert sykepleierutdanning Hopp til hovedinnhold

Kommuner starter ny nettbasert sykepleierutdanning

Bildet viser en kvinne som sitter hjemme ved en datamaskin.

Snart kan du gjennomføre sykepleierutdanningen uten å måtte flytte fra hjemplassen, lover seks kommuner i Trøndelag.

I samarbeid med Nord universitet har Region Trøndelag Sør utviklet et nytt digitalt utdanningstilbud for fremtidige sykepleiere, skriver lokalavisen for Røros og Holtålen, Fjell-Ljom (bak betalingsmur).

Det er helselederne i kommunene Røros, Holtålen, Midtre Gauldal, Melhus, Rennebu og Oppdal som har tatt initiativ til ordningen.

Det blir fortrinnsrett til utdanningen for de som er bosatt i kommunene.

Høye karakterkrav på NTNU

– Sykepleierutdanningen er veldig populær om dagen. Skal du for eksempel komme inn på den linja ved NTNU, må du ha et karaktersnitt fra videregående på over 5. Derfor er det mange gode kandidater som kanskje ikke kommer inn der, sier daglig leder i Trøndelag Sør, Mari Løvli Yri-Sauermoser, til lokalavisen.

– I tillegg kan det være mange som tenker at nåløyet er så trangt at det ikke engang er vits i å søke. Men når du har fortrinnsrett i kraft av bostedskommune, håper vi at mange i vår region vil se på dette som en god mulighet, forklarer hun.

Klokken 18 onsdag denne uken er det digitalt informasjonsmøte om utdanningen.

Tilbudet skal være klart til å ta imot de første studentene fra høsten 2024.

Dette er ikke første gang helsepersonell i regionen har kunnet ta utdanning gjennom digital undervisning. På 2000-tallet ble det tilbudt desentralisert sykepleierutdanning, og i 2017 ble et tilsvarende opplegg gjennomført i Oppdal.

– Opplegget vi nå drar i gang, er en komplett sykepleierutdanning fra begynnelse til ferdig bachelor grad over en fireårsperiode, opplyser fagutviklingssykepleier Jarbjørg Gunnes til opp.no.

Avlaste sykepleierne

– Vi er også i gang med å utvikle et fagskoletilbud ved Gauldal videregående fra høsten av. Det blir en desentralisert fagskoleutdanning. Målsettingen med det tilbudet er å gi helsefagarbeidere og hjelpepleiere mer klinisk kompetanse, slik at de i større grad kan avlaste sykepleierne, sier Yri-Sauermoser. 

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse