fbpx Spanske helsearbeidere marsjerer mot nedskjæringer Hopp til hovedinnhold

Spanske helsearbeidere marsjerer mot nedskjæringer

Protester i Spania

Titusener av helsearbeidere og andre deltok søndag i en demonstrasjon i Madrid mot nedskjæringer og privatiseringer i byens helsevesen.

Med trommer og slagord fylte demonstrantene hovedgata forbi El Prado-museet i det som blir kalt Den hvite bølgen mot de lokale myndighetenes nedskjæringer. Ifølge en talsmann for myndighetene deltok 30.000 helsearbeidere og andre i marsjen.

Overbelastede akuttmottak

Primærhelsetjenesten i Madrid har vært under hardt press i flere år grunn av ressursmangel og mangel på ansatte. Folk som trenger hjelp, har derfor i økende grad måttet ty til sykehusenes akuttmottak, som nå er overbelastet.

Fagorganisasjoner for Madrids helsearbeidere sier at det har vært en 10–20 prosents økning av pasienter, og at 300 mennesker venter i korridorene på en seng.

Mange av demonstrantene bar plakater med krav om at Madrid-regionens konservative leder Isabel Diaz Ayuso går av, og med tekster som at «nedskjæringer er kriminelle handlinger».

– Uholdbar situasjon

Fagforbundet ADSP sier at situasjonen for helsetjenestene i Madrid er uholdbar på grunn av overlagt forsømmelse og privatiseringstiltak som Diaz Ayusos byråd står bak.

– Vi kan ikke fortsette med et udekket behov for sengeplasser som reduseres for hvert år, kutt i antall sengeplasser i den offentlige helsesektoren og kanalisering av offentlige midler til private helsesentre.

Marsjen var ledd i en serie protester og streiker over hele Spania mot problemene i primærhelsetjenesten. Torsdag gjenopptok legene i Madrids primærhelsetjeneste en streik de startet i november, som ble satt på pause gjennom jula.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse