fbpx NPE har mottatt 1000 erstatningskrav for bivirkninger av koronavaksinen Hopp til hovedinnhold

NPE har mottatt 1000 erstatningskrav for bivirkninger av koronavaksinen

Veronica (30) fikk erstatning

I fjor fikk Norsk pasientskadeerstatning (NPE) 693 søknader om erstatning etter alvorlige bivirkninger av koronavaksine. Nå har de rundet 1000 søknader om erstatning siden vaksineringen startet.

Tallene fra NPE viser at krav om erstatning for bivirkninger etter å ha tatt koronavaksine, har mer enn doblet seg fra 2021 til 2022.

Økning på 133 prosent

693 personer søkte om erstatning etter å ha tatt koronavaksinen i 2022.

I 2021 fikk 297 personer erstatning etter koronavaksinering.

– Det er en økning på 133 prosent fra året før. I forhold til hvor mange som har tatt vaksinen i Norge, er likevel antall erstatningskrav som følge av bivirkninger lave. De vanligste plagene som har gitt rett til erstatning er betennelse i hjerteposen, hudutslett, blodpropp og menstruasjonsforstyrrelser, skriver NPE.

«Ikke flaut å snakke om!»

Norsk pasientskadeerstatning tilkjente Veronica Nyland (30) fra Drammen 32 000 i erstatning for menstruasjonsforstyrrelser. Hun beskriver smertefulle blødninger i 15 måneder uten pause, og mener at det er viktig med mer åpenhet om slike bivirkninger. 

– Når det går utover kroppen, så går det også ut over psyken. Det skal ikke være flaut å snakke om menstruasjon; de fleste kvinner har jo det, sier Nyland i pressemeldingen fra NPE.

Så langt er Nyland den som har fått høyest erstatning for slike bivirkninger. De andre utbetalingene er på mellom 500 og 8000 kroner, og går blant annet til å dekning av utgifter til legebesøk, bind og tamponger.

Erstatningskrav nummer 1000

Norsk pasientskadeerstatning har nå mottatt erstatningskrav nummer 1000 for bivirkninger av koronavaksinen. Det omfatter både menstruasjonsblødninger og mange andre bivirkninger.

– Litt under halvparten av søknadene er så langt behandlet. 73 prosent har fått avslag og 27 prosent medhold, informerer NPE.

Erstatningssøkerne får ofte nei fordi de enten ikke har hatt økonomiske tap som følge bivirkningene, eller at det viste seg at plagene ikke skyldtes vaksinen, men noe helt annet. Utbetalingene varierer fra noen hundrelapper til over en million kroner.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse