fbpx Kreftforeningens hederspris til Inger Utne og landets kreftsykepleiere Hopp til hovedinnhold

Kreftforeningens hederspris til Inger Utne og landets kreftsykepleiere

Hederspris til Krefsykepleierne og Inger Utne

Kreftforeningen melder at det i år ikke var tvil om hvem som skulle få prisen.

Overrekkelsen skjedde på Sykehuset Østfold på Kalnes. NSFs forbundsleder, Lill Sverresdatter Larsen, var også til stede for å overraske noen av representantene for faget.

Kreftforeningen delte i år ut to hederspriser. Den ene gikk alle landets kreftsykepleiere. Den andre gikk til Inger Utne, landets første professor i kreftsykepleie.

– Kreftsykepleierne utgjør en stor forskjell

– Kreftsykepleierne i dette landet er helt fantastiske. De står på hver eneste dag for kreftpasientene og har måttet håndtere en pandemi i tillegg. Flere steder gir de nå også livsviktig behandling til kreftpasienter fra Ukraina, sier generalsekretær i Kreftforeningen, Ingrid Stenstadvold Ross i en pressemelding.

– Jeg kan ikke tenke meg mer verdige vinnere. Kreftsykepleierne utgjør en stor forskjell i livet til pasienter, pårørende og etterlatte.

Rørt prisvinner

Når Utne får beskjed av Kreftforeningen om at hun er prisvinner, tar hun til tårene.

– Jeg hadde aldri trodd jeg skulle få en hederspris. Det er så gledelig og ærefullt, sier hun i en pressemelding.

Generalsekretæren i Kreftforeningen forklarer at de gjennom årets hederspris ønsker å hylle den helhetlige omsorgen for kreftpasienter i alle faser av livet.

– Og når Inger Utne også får prisen, understreker vi betydningen som all veiledning, undervisning og forskning innen kreftsykepleie har for at helsetjenesten vår skal ha enda høyere faglig kvalitet i fremtiden, sier Ross.

– En flott anerkjennelse

Lill Sverresdatter Larsen sier prisen er en flott anerkjennelse av den viktige jobben kreftsykepleiere gjør i kommuner og sykehus over hele landet.

 – Kreftsykepleierne er der med sin kunnskap, spisskompetanse og omsorg i alle faser av en kreftsykdom. Kreftkoordinatorene i Kommune-Norge har en viktig rolle med å koordinere og tilrettelegge for kreftpasienter og er en trygg støttespiller, sier hun i en pressemelding. 

Faggruppeleder for NSFs faggruppe for kreftsykepleiere, Tanja Yvonne Aas Alme, er ekstra stolt og glad for at de mottar Kreftforeningens hederspris for 2022.

 – Det betyr utrolig mye og vil være med å motivere kreftsykepleiere videre, sier hun.

Fakta
Tidligere vinnere:
  • 2021: Kristian Jørgensen og Bjørn Einar Romøren
  • 2020: Christine Koht
  • 2018: Jan Vincents Johannesen og Rjukan Radiumforening
  • 2017: Steinar Aamdal
  • 2016: Thea Steen
  • 2015: Alf Gullik Hansen
  • 2014: Arild Halvorsen
  • 2013: Anniken Golf Rokseth og Erlend Strand Rokseth

0 Kommentarer

Annonse
Annonse