fbpx 30 millioner til kreftkoordinatorer Hopp til hovedinnhold

30 millioner til kreftkoordinatorer

For å lette situasjonen for landets kreftpasienter, inviterer Kreftforeningen kommunene til å spleise på stillinger som kreftkoordinatorer.


- Kreftkoordinatorenes rolle vil være å koordinere den hjelpen og de tjenestene som allerede finnes, sier Anne Lise Ryel, generalsekretær i Kreftforeningen.

30 millioner kroner er satt av fra Kreftforeningens side. Det skal dekke 75 prosent av en full stilling som kommunalt ansatt kreftkoordinator. De resterende 25 prosentene må kommunene finansiere.

Startskuddet for å søke på disse midlene går i dag.

 

Skal finne frem i jungelen

Stillingen er ikke ment å erstatte det helsetilbudet som allerede eksisterer i kommunen, men skal være en ekstraressurs for pasientene. Sykepleiere som kjenner både sykdommen og systemet, vil kunne ha en slik stilling, men det er ikke noe krav at koordinatoren er sykepleier, ifølge Kreftforeningen.

- Kreftforeningen får mange henvendelser fra pasienter som sliter med å finne både informasjon og behandlingstilbud etter at de er tilbake i kommunen. Det kan være alt fra spørsmål om rettigheter til hjemmehjelp og praktisk bistand, til spørsmål om støttegrupper og håndtering av bivirkninger eller senskader, sier Ryel.


Ønsker likt tilbud

- Kommuner som allerede i dag har kreftkoordinatorer, skaper, etter det vi erfarer, større trygghet og bedrer livssituasjonen til mennesker i en vanskelig tid, sier Ryel. Hun ønsker nå at alle, uavhengig av hvilken kommune man bor i, skal få denne oppfølgingen.

Midlene lyses ut for 2012, men planen er å gi den samme støtten i tre til fire år fremover.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse