fbpx Avvikler kontorer med kvinnehelsetilbud Hopp til hovedinnhold

Avvikler kontorer med kvinnehelsetilbud

Stiftelsen Amathea, som gir støtte til kvinner etter abort, avvikler seks av ti kontorer og kutter 4,5 årsverk etter kutt i støtten fra staten.

Ifølge stiftelsen skjer dette som en konsekvens av kutt i bevilgningene over statsbudsjettet på seks millioner kroner i inneværende år.

Den landsdekkende helsetjenesten tilbyr oppfølging før og etter abort. Tjenesten er offentlig finansiert gjennom tilskuddsordningen «Stiftelsen Amathea» over statsbudsjettet med Helsedirektoratet som forvalter.

Kuttet 25 prosent av støtten

Kuttet utgjør 25 prosent av Amatheas budsjett.

Styret tok beslutningen i et ekstraordinært styremøte 25. januar for å sikre forsvarlig og bærekraftig drift fremover, skriver stiftelsen i en pressemelding.

– Vi har snudd alle steiner og skulle ønske det var mulig å presentere en annen løsning for de ansatte, og for kvinner og par i en sårbar og krevende livssituasjon, sa styreleder Grete Herlofson under et fellesmøte for de ansatte sist fredag.

Daglig leder Andrea Skaarer Kreutz sier at dette også kan påvirke de lokale samarbeidene stiftelsen har med helsetjenestene der kontorer nå avvikles.

Mobil, video og chat

Undervisning og helsetilbud innen kvinnehelse, seksuell helse og prevensjon til jenter og kvinner med etnisk minoritetsbakgrunn, samarbeid med asylmottak, flyktningtjenester, voksenopplæringer og Sanitetskvinnene vil bli rammet av kuttet.

Amathea vil fortsette å tilby helsetjeneste gjennom samtaler på mobil, video og chat.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse