fbpx Stavanger universitetssjukehus øker beredskapen Hopp til hovedinnhold

Stavanger universitetssjukehus øker beredskapen

SUS

Stavanger universitetssjukehus (SUS) økte beredskapen til gult nivå onsdag kveld på grunn av mange pasienter og svært utfordrende drift. Sykehusene i Trondheim og Ålesund melder også om fulle avdelinger.

– Beredskapsnivået heves til gult for å ivareta pasientsikkerheten, sikre nødvendig bemanning og for å ha kapasitet til å håndtere andre ulykker og hendelser. Situasjonen må nå håndteres med ytterligere utvidet innsats og ekstraordinære ressurser og tiltak, skriver sykehuset i en pressemelding.

Ifølge Stavanger Aftenblad er det økt pågang med luftveisinfeksjoner og skader som fører til at sykehuset hever beredskapen.

Lille julaften opplyste SUS at rundt 50 pasienter til enhver tid er innlagt med koronavirus og at et tjuetalls er innlagt med sesonginfluensa og RS-virus.

Fulle avdelinger i Trondheim og Ålesund

Samme dag som Stavanger universitetssjukehus hever beredskapen til gult nivå, opplyser St. Olavs hospital og Ålesund sykehus at de har fulle avdelinger.

– Det er fullt i akuttmottaket. Det er fullt på sengepostene, og det er fullt i korridorene, sier klinikksjef Elisabeth Siebke ved Ålesund sykehus til Sunnmørsposten.

Hun understreker imidlertid at folk som trenger hjelp, fortsatt må komme, men at kommunene må ta ut utskrivningsklare pasienter. Pårørende bes også om å vurdere om det er nødvendig å komme på besøk.

Ekstra bemanning

Lignende tiltak blir gjort ved St. Olavs hospital i Trondheim, hvor en økning i pasienter med ulike luftveissymptomer legger press på helsetjenesten.

– Det er fullt ved de store avdelingene og travle dager, men sykehuset håndterer pågangen av pasienter i jula, opplyser kommunikasjonsdirektør Marit Kvikne ved St. Olavs hospital til TV 2.

Overfor VG bekrefter Kvikne at sykehuset går over til grønn beredskap, blant annet på grunn av virussmitte de siste ukene. Innføringen av den nye Helseplattformen i sommer fører også til behov for ekstra bemanning.

0 Kommentarer

Annonse
Annonse