fbpx «Endringsagenter» fra Indonesia lærer simulering i Elverum Hopp til hovedinnhold

«Endringsagenter» fra Indonesia lærer simulering i Elverum

Sykepleiere øver på simulering

I juli og oktober var samarbeidspartnere i prosjektet Capacity Building in Nursing Education in Indonesia (CABNEI) samlet i Elverum til kompetanseheving.

Høgskolen i Innlandet er prosjektleder for ​​​​​​CABNEI, som har som mål å heve kompetansen for sykepleielærere i Indonesia og å utvikle utdanningen i landet i tråd med internasjonale standarder.

Videreformidler kunnskap

Åtte sykepleielærere som er definert som «endringsagenter» lærte pedagogiske metoder i en uke i sommervarmen i juli. Opplæringen var rettet mot simulering i øvingsavdelinger.

Endringsagentene som kommer fra Acehprovinsen får faglig kompetanse og vil spille en viktig rolle når de kommer hjem til sine institusjoner og regioner. Nettverksbygging er også et viktig element som de tar med til sine lokalsamfunn.

I oktober kom ytterligere 31 sykepleielærere fra Acehprovinsen til Høgskolen i Innlandet for å videreutdanne seg i kliniske undervisningsformer.

På grunn av koronaen har flere samlinger foregått digitalt. Prosjektet har klart å opprettholde fremdriften etter planen. Det avsluttes sommeren 2023 med en internasjonal konferanse i Banda Aceh i Indonesia, Quality improvement of Nursing Education

Flere samarbeidspartnere

Samarbeidet med Acehprovinsen startet i 2006 som følge av tsunamien, da behovet for bistand var stort. Prosjektet er finansiert ved hjelp fra Erasmusmidler.

Høgskolen i Innlandet er ikke eneste samarbeidspartner, med seg har de Høgskolen i Østfold og to andre skandinaviske universiteter. I Indonesia er fire partnere involvert i prosjektet.

CABNEI samling i Elverum

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse