Ferske penger til sykepleierutdanning i grisgrendte strøk
Av de 184 millionene regjeringen skyter inn i desentraliserte utdanninger, går rundt 21 millioner til tre studiesteder for sykepleie.
Regjeringen deler ut 184 millioner til desentraliserte utdanninger innen teknologi, digitalisering og sykepleie.
Sykepleierutdanninger får litt over 21 millioner kroner
VID vitenskapelige høgskole har fått 16 013 245 millioner kroner til sykepleierutdanninger ifølge departementet. Pengene skal ifølge dem brukes på to prosjekter: videreføring av sykepleierutdanningen på Helgeland og utvikling av tilbud om master i barnevernsarbeid på Helgeland.
– Det er svært gledelig med denne tildelingen, som gjør det mulig for fakultetet å realisere VIDs strategi om å gi god desentralisert utdanning i sykepleie på Helgelandskysten, sier Elisabeth Jeppesen, dekan ved Fakultet for helsefag, i en uttalelse publisert på VIDs hjemmesider.
Universitetet i Sørøst-Norge (USN) har fått penger til to prosjekter om henholdsvis kunnskapsledelse og veiledning i fleksible praksisstudier i sykepleie.
– Ett av studiene er samlingsbasert i Viken-Buskerud, mens det andre er samlingsbasert i Telemark-Vestfold. Prosjektene har fått til sammen 4,8 millioner, opplyser departementet til Sykepleien.
Utdanninger som dekker lokale behov
– Den nye ordningen skal bidra til at studiesentrene får trygg og solid drift over tid. Det skal gi flere og bedre fleksible utdanningstilbud som er tilpasset det lokale behovet for kompetanse, sier forsknings- og høyere utdanningsminister Ola Borten Moe (Sp) i en pressemelding.
Departementet skriver at de gir 34 millioner til 16 studiesentre over hele landet for at de skal kunne tilby flere lokale studietilbud. I tillegg fordeles 150 millioner kroner på 17 universiteter, høyskoler og fagskoler.
Studiestedene har vært gjennom en søkeprosess som nå er avsluttet. Det er Direktoratet for høyere utdanning og kompetanse som forvalter ordningen. Sykepleierutdanningene fikk som nevnt penger til tre prosjekter.
Disse får mest
De som får den største andelen av pengene, er Universitet i Tromsø, VID vitenskapelige høgskole og Norges handelshøyskole.
Av studiesentrene er det Lister kompetanse, Aust-Finnmark kunnskapssenter og studiesenter RKK Ytre Helgeland som får mest.
Snur utviklingen
– Vi vil at fagskoler, høyskoler og universiteter skal ha flere tilbud som er tilgjengelige over hele landet. Under Solberg-regjeringen har vi sett at høyskoler og universiteter ble slått sammen og sentralisert. Det er en utvikling vi skal snu, sier Borten Moe.
0 Kommentarer