fbpx 1200 ansatte ved OUS ble beordret på jobb natt til lørdag Hopp til hovedinnhold

1200 ansatte ved OUS ble beordret på jobb natt til lørdag

Ambulanse utenfor London pub etter skytingen natt til søndag
RØD BEREDSKAP: Rundt 1200 ansatte ved OUS fikk melding på natten om å stille på jobb. Mange av dem sykepleiere. Foto: Javad M. Parsa

OUS gikk i rød beredskap etter skytingen i Oslo sentrum natt til lørdag.

To mennesker ble drept og 19 ble skadet under skytingen utenfor London pub i Oslo sentrum natt til lørdag 25. juni. De skadde ble kjørt til legevakt og sykehus. Ved Oslo universitetssykehus (OUS) gikk alarmen, og de forberedte seg på det verste.

Rød beredskap

OUS gikk til rød beredskap. Det betyr at rundt 1200 ansatte fikk melding på natten om å stille på jobb.

– I tillegg benytter vi selvsagt de som allerede er på jobb, som vi alltid har en del av. Noen av dem er på tilkallingslisten, andre ikke. Vi kan selvfølgelig tilkalle flere, eller alle, ved behov, opplyser pressevakt Hedda Holth til Sykepleien i en e-post.

– Hvor mange av de 1200 som ble tilkalt, var sykepleiere?

– Det vet jeg ikke. Systemet som sender ut dette varselet, skiller ikke ut på profesjon, kun funksjon. I tillegg er det en manuell jobb å hente det ut, opplyser Holth.

Avviklet rød beredskap

– Vi forventet en stor mengde pasienter. Rød beredskap varte til vi fikk bedre oversikt, og ble etter hvert nedskalert, opplyser Holth.

OUS satte rød beredskap cirka 01.30 natt til lørdag, og avviklet den cirka 03.30.

– Hvordan går det med pasientene?

– Vi oppgir ikke tilstand på de skadde, svarer Holth.

– Har de ansatte blitt debrifet etter hendelsen?

– Ja, vi har rutiner for oppfølging av ansatte etter større hendelser. For noen vekket sikkert dette minner til 22. juli, da det er likhetstrekk ved hendelsene, svarer Holth.

OSLO 1972: Streik blir den ventede sykepleier-reaksjon på statsminister Trygve Brattclis tilbud til Sykepleieraksjonen 1972. Han vil ikke imøtekomme sykepleiernes krav om tre lønnsklassers opprykk, men vil bl. a. foreslå skattepolitiske tiltak. Her aksjonskomiteen f.v. Anne-Lise Bergenheim, Bjørg Wendelborg, Aud Vinje, Christine Thorstensen, Eva Heyerdahl og Anne-Marie Grøygaard, som holder uravsteming pr. telefon til landets sykehus. det er ventet at de ikke vil godta dette. Foto: Vidar Knai / NTB / Scanpi

Sykepleiens historiske arkiv

Sykepleien har dekket sykepleiernes hverdag helt siden 1912.

Finn ditt gullkorn blant 90 000 sider.