fbpx Sámi Klinihkka har åpnet kontor i Tromsø Hopp til hovedinnhold

Sámi Klinihkka har åpnet kontor i Tromsø

Psykolog Lill-Tove Veimæl

I går, 1. mars, åpnet Sámi Klinihkka (SANKS) nytt kontor i Tromsø. Barn og unge under 18 år innen psykisk helsevern og rus tilbys behandling og utredning.

Psykolog Lill-Tove Veimæl skal være med å bygge opp det nye kontoret. Tilbudet som gis, er i først omgang utredning og behandling for barn og unge under 18 år innen psykisk helsevern og rus.

– Jeg er kjempeglad for å ha fått denne jobben, og det blir veldig spennende å få være med på å bygge opp Tromsøkontoret, sier Veimæl i en pressemelding.

Naturlig

Tromsø er en av byene i Norge med flest samiske innbyggere. Ifølge psykologen er det derfor naturlig at SANKS har et tilbud i Tromsø.

–​ Nå får samiske pasienter i Tromsø muligheten til å få et tilbud med både kultur- og språkkompetanse, noe som er kjempeviktig, sier Lill-Tove Veimæl. 

​Nå jobbes det med å ansette fagfolk til Nasjonalt team i Tromsø. Tilbudet vil sannsynligvis være opp å gå i løpet av våren eller sommeren 2022.

Henvisning via lege

–​​ Det har over tid vært et mål for SANKS å utvide tilbudet til også å gjelde for Tromsø, da det er en stor samisk befolkning i området. Det vil foreløpig være to stillinger tilknyttet dette kontoret, forteller avdelingsleder Edit Johnsen. 

Stillingene ble innvilget av Helse Nord for to år siden i forbindelse med Sannhets- og forsoningskommisjonen og SANKS sin bistand til kommisjonen.

Henvisninger av pasienter til SANKS i Tromsø skjer via lege, psykolog, barnevernstjenesten. Henvisning sendes til mottakskontoret i Karasjok for vurderingen om rett til nødvendig helsehjelp.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse