fbpx Rapport: Feilinformasjon om korona stammer fra få personer Hopp til hovedinnhold

Rapport: Feilinformasjon om korona stammer fra få personer

Bildet er fra en demonstrasjon mot den franske regjeringens koronavaksinasjonsprogram

Det meste av feilinformasjonen om koronapandemien på nettet kan spores tilbake til et fåtall personer, fremgår det av en ny rapport.

Hele 65 prosent av de falske opplysningene om covid-19 kan spores tilbake til bare tolv personer, heter det i en studie fra Center for Countering Digital Hate.

– Vårt utvalg av vaksinekritisk innhold ble delt eller lagt ut på Twitter eller Facebook 812 000 ganger mellom 1. februar og 16. mars i år. 65 prosent av dette materialet stammer fra disse tolv personene, sier senteret.

Senteret mener at det å blokkere nettet for gjentatte misbrukere er den beste måten å arbeide på for å få stanset feilinformasjonen.

– Noen er blitt fjernet fra en eller to plattformer etter at vi har identifisert dem, men her må det settes i verk en samordnet aksjon, sier senteret.

I forrige uke gikk president Joe Biden hardt ut mot dem som sprer feilinformasjon på nettet, og beskyldte dem for å ta livet av folk. Dagen etter repliserte Facebook med at de har fjernet 18 millioner innlegg siden starten av pandemien.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse