fbpx – Oslo teppebomber oss med dispensasjonssøknader Hopp til hovedinnhold

– Oslo teppebomber oss med dispensasjonssøknader

Fylkesleder Bård Eirik Ruud og nestfylkesleder Eirik Aldrin, Oslo NSF
TOMT FOR STREIKENDE: – Alle sykepleierne som skulle streike, er disponert om, forteller fylkesleder Bård Eirik Ruud. Dette oppdaget han og nestfylkesleder Eirik Aldrin da de besøkte et av sykehjemmene i Oslo. Foto: Privat

– Vi må dispensere så godt vi kan. Vi mistenker at kommunen tar godt i, men vi tør ikke avslå, forteller fylkeslederne i Oslo.

– Vi var på Ellingsrudåsen sykehjem, et av stedene der det er streik i Oslo. Der var det ingen, forteller Bård Eirik Ruud, fylkesleder i Norsk Sykepleierforbund (Oslo).

Han er også nestleder i Unio Oslos forhandlingsutvalg.

– Alle sykepleierne som skulle streike, er nemlig disponert om. Det er situasjonen vi står i nå. Oslo teppebomber oss med dispensasjonssøknader.

– De prøver å presse og stresse oss

Inntil i går, 3. juni, var det kommet nesten 500 dispensasjonssøknader innen helse, opplyser nestleder i Oslo NSF, Eirik Aldrin. Det blir også sendt en del søknader om å unnta lærere.

– Ullern helsehus har 22 i streik. Der er det søkt om 107 dispensasjoner, forteller Aldrin.

– De søker per vakt per ansatt, da?

– Ja. De søker om dispensasjon for alle som er i streik. Det virker som de prøver å presse og stresse oss, sier Aldrin.

Les også: Helsedirektøren: – Innfris dispensasjonssøknadene, kan en streik stå lenge

– Instruks om å søke dispensasjon for alle streik

Ruud og Aldrin er på en liten turne, forteller de. De er på vei til et nytt sykehjem når Sykepleien snakker med dem på telefon. Alna, denne gangen.

De to viser til instruksen som sykehjemsetaten i Oslo har lagt ut på nettet.

– Det er lagt inn som en instruks om å søke dispensasjon for alle som er i streik. De sender med kort varsel, og det er vanskelig for oss å vurdere hva som er hva.

«Vi skal søke dispensasjoner for alle som blir tatt ut i streik», står det i den interne meldingen fra sykehjemsetaten.

Les også: Opptrapping: Over 2000 sykepleiere streiker

– Vi tør ikke avslå, for de sier alt handler om liv og helse

– Vi må dispensere så godt vi kan. Vi mistenker at de tar godt i, men vi tør ikke avslå, for de sier alt handler om liv og helse, sier Eirik Aldrin.

– Det får oss til å tenke på hvor uunnværlige vi er, når vi har streikeuttak som tilsvarer en ordinær helgebemanning, sier Bård Eirik Ruud.

Les også:
OSLO 1972: Streik blir den ventede sykepleier-reaksjon på statsminister Trygve Brattclis tilbud til Sykepleieraksjonen 1972. Han vil ikke imøtekomme sykepleiernes krav om tre lønnsklassers opprykk, men vil bl. a. foreslå skattepolitiske tiltak. Her aksjonskomiteen f.v. Anne-Lise Bergenheim, Bjørg Wendelborg, Aud Vinje, Christine Thorstensen, Eva Heyerdahl og Anne-Marie Grøygaard, som holder uravsteming pr. telefon til landets sykehus. det er ventet at de ikke vil godta dette. Foto: Vidar Knai / NTB / Scanpi

Sykepleiens historiske arkiv

Sykepleien har dekket sykepleiernes hverdag helt siden 1912.

Finn ditt gullkorn blant 90 000 sider.